Manşet

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle ilçelerde törenler düzenledi

 

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle Lefkoşa Tekke Bahçesi Şehitliği’ndeki tören gerçekleştirildi

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan törende yaptığı konuşmada, KKTC’nin temel değerleri olan tüm şehitlerin önünde bir kez daha ant içerek, devletin sonsuza dek yaşatılacağını ve genç kuşakların bu değerlere sahip çıkması için her türlü çabanın gösterileceğini belirtti.

1’. Piyade Alay Komutanlığı’ndan Piyade Teğmen Hacı Ömer Şağban da, Çanakkale Savaşı’nın, vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı söz konusu olduğunda Türk milletinin vatanı için hangi zorluklara göğüs gerebileceğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Gün dolayısıyla Gazimağusa’daki Çanakkale Şehitliği’nde de tören yapıldı.

Gazimağusa Ticaret Lisesi öğretmeni Hakan Uçar törende yaptığı konuşmada, bir ülkenin varoluş mücadelesi olan Çanakkale Zaferi’nin emsali olmadığına vurgu yaptı.Gazimağusa Merkez Komutanlığı’ndan Piyade Yüzbaşı Ali Can Göztepe de, Çanakkale Zaferi’nin şanlı Türk ordusunun tüm imkansızlıklara rağmen milli mücadele uğruna kazanılan bir zafer olduğunu ifade ederek, bu uğurda hayatlarını kaybeden şehitleri rahmetle andı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıl dönümü nedeniyle İskele’deki Larnaka Şehitler anıtı önünde de tören vardı.

Törende konuşan 28’inci Tümen Hava Savunma Tabur Komutanlığı’ndan Hava Savunma Üsteğmen Tayfun Karaoğlan, 18 Mart tarihinde büyük bir kahramanlık ve fedakârlık destanının yaşandığını, Çanakkale’nin geçilemeyeceğinin Dünya’ya gösterildiğini kaydetti.

 

Girne’de de gün dolayısıyla Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde tören gerçekleştirildi.Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Bakım Teğmen Abdülkadir Yüksel yaptı.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107’nci yıldönümü nedeniyle Güzelyurt’ta da tören düzenlendi.

 

Törende Garnizon Komutanlığı’ndan Piyade Teğmen Mehmet İpek, Çanakkale destanı hakkında bilgiler vererek, bu zaferden alınan güçle Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulduğunu vurguladı.

 

Şehit Turgut Ortaokulu öğretmenlerinden Birce Taşkol ise Çanakkale Zaferinin dünya literatüründe bir dönüm noktası olduğuna işaret ederek, bu zaferin Kurtuluş Savaşının ilk meşalesinin tutuşturulduğu bir prestij ve azim mücadelesi olduğunu söyledi.

Gün nedeniyle Lefke’de de tören vardı…

Lefke Kemal Özalper Şehitliği’nde yer alan törende konuşan 14’üncü Mekanize Alay Komutanlığı’ndan Piyade Teğmen Celal Özgün Özdemir,

Çanakkale zaferi hakkında bilgiler vererek, bu zaferin, İstiklal Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etti.

Bir yanıt yazın