KıbrısManşet

18 SAATTİR ELEKTRİK VERİLEMİYOR

 

Gönyeli bölgesinde yaşayan halkın büyük çoğunluğu kaosu yaşayor. Dün gece itibariyle kesilen elektrik bu saate kadar hâlâ gelmedi.

Kıb-tek’ten yapılan açıklamada bugün öğlen saat 12.00’da tekrardan verilmesi öngörülen elektrik üzerinden 1 saat geçmesine rağmen hâlâ verilemedi.

Orta gelirim elektrik şebekesinde meydana gelen yer altı kablosu arıza nedeniyle, 26 Ağustos 2022 cuma (dün) saat 20.00 dolaylarında kesilen elektrik, Gönyelinin büyük bir bölümü enerjisiz bıraktı. 18 saattir aralıksız verilemeyen elektrik nedeniyle vatandaş tam anlamıyla ‘Taş devri’ni yaşıyor.

Zımba Habere ulaşan vatandaşlar, “Buzdolabında ne var ne yoksa hepsini çöpe attık.”, “Oksijen takviyesi alan annem zorluk yaşıyor.”, “Dün geceden itibaren duş almakta, yemek pişirmekte zorlandık. 1 maaşın içinde bulunduğu buzdolabındaki herşey çöpe gitti zararımızı kim karşıyalayacak”, “Bu kadar parasızlık ve sefaletin içinde, yemekler bozuldu, ilaçlar bozuldu kim verecek bunların hesabını” diye serzenişlerde bulundu.

Bu arada edinilen bilgiye göre Kıb-tek çalışanları, tespiti yapılan arızanın giderilmesi için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın