Kıbrıs

19 Mayıs TMK mezunları buluşuyor

19 Mayıs Türk Maarif Koleji, Limasol’dan Girne’ye uzanan bir eğitim geleneğinin temsilcisi olarak, 1987 yılında eğitim hayatına başladı…

Anafartalar Lisesi Binasında eğitim hayatına başlayan okul, 1990 yılında eski öğretmen koleji binası olan mevcut binasına taşınarak, 3 sınıfla Girne’de kolej eğitimi vermeye başladı…

19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin ilk mezunlarını vermesinin ardından 30 yıl geçti.19 Mayıs Türk Maarif Koleji Müdürü Ziya Tüzel BRT’ye açıklamalarda bulundu…

Okul,bu süreçte KKTC ve dünyanın dört bir yanına dağılan bin 500’ü aşkın mezun verdi.

19 Mayıs Türk Maarif Koleji’nin ilk öğrencilerinin mezuniyetlerinin 30’uncu yılı, 11 Temmuz akşamı okulda düzenlenecek çok renkli ve anlamlı bir organizasyonla kutlanacak.

Okul ilk mezunlarını; eğitim kalitesini daha iyi noktalara taşıyacak ve başarılı öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacak 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Eğitim ve Kültür Vakfı’nı kurarak taçlandırmaya hazırlanıyor…

Mezunlar, emekli öğretmenler, okul emektarları ve okul kadrosu ile eğlenceli bir etkinlikte bir araya gelerek, eski günleri yad edecekler.

Etkinlikte, ilk mezunlara 30’uncu yıl mezuniyet plaketleri takdim edilecek. Ayrıca, 19 Mayıs Türk Maarif Koleji Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kuruluşu açıklanarak, üye kabulüne başlanacak.

19 Mayıs Türk Maarif Koleji Müdürü Ziya Tüzel, okulun ilk mezunlarını vermesinin ardından 30 yıl geçtiğini belirterek bu süreçte, bin 500’ü aşkın mezunları olduğunu anlattı.

Vakfın okulun eğitim kalitesini artırmak ve öğrencilerinin eğitimine katkı yapmak amacıyla faaliyette olacağını ifade eden Tüzel, amaçlarının bu etkinliği her yıl düzenleyerek, mezunlarla okul arasında aidiyet duygusunu geliştirmek olduğunu vurguladı.

Öğrencilerin geleceğini şekillendiren, mesleklerini belirleyen en önemli yılların orta eğitimde geçirdikleri 7 yıl olduğunu ve bu süreçte edinilen dostlukların, yaşanan anıların asla unutulmadığını vurgulayan Tüzel, okulun tüm mezunlarını 11 Temmuz Salı akşamı 19.00’da 19 Mayıs Türk Maarif Koleji’ne davet etti.

Bir yanıt yazın