Manşet

19.Orkide Yürüyüşü gerçekleştirildi

 

Kanser Araştırma Vakfı’nın ,kanserle ilgili farkındalık yaratmak ve Vakfa gelir sağlamak amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlediği,  bu yıl ilk kez CENGO-V Vakfı ile işbirliğiyle organize edilen Orkide Yürüyüşü bugün yapıldı.

Ana sponsorluğunu Telsim’in üstlendiği, Bufaventos Sapağı –Taşkent Piknik Alanı arasındaki 9 kilometrelik parkurda yapılan yürüyüşün startı Cumhrubaşkanı Ersin Tatar tarafından verildi.

Kanser Araştırma Vakfı’nın ,kanserle ilgili farkındalık yaratmak ve Vakfa gelir sağlamak amacıyla 2003 yılından bu yana düzenlediği,  bu yıl ilk kez CENGO-V Vakfı ile işbirliğiyle organize edilen Orkide Yürüyüşü bugün yapıldı.

Ana sponsorluğunu Telsim’in üstlendiği, Bufaventos Sapağı  – Taşkent Piknik Alanı arasındaki 9 kilometrelik parkurda yapılan yürüyüşün startı Cumhrubaşkanı Ersin Tatar tarafından verildi.

 

Etkinliğin başında konuşan Kanser Araştırma Vakfı Başkanı Profesör Doktor  Mustafa Camgöz, Vakfın bu yıl Süleyman Cengiz Eminoğlu Vakfı’yla güç birliği yaparak ortak bir proje için adım attığını  kaydeden Camgöz, Londra’da geliştirdikleri; çocuk kanser türü olan nöroblastomda umut veren yeni ilaçları, Kıbrıs’a da aktardıklarını, geliştirdikleri antikor ile nöroblastomu tedavi etme olanağını iki vakfın ortak bir şekilde geliştireceklerini ifade etti.

Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar da konuşmasında,pandemi nedeniyle bir süre dijital ortamda gerçekleştirilen Orkide Yürüyüşü’nün yeniden , aktif bir katılımla gerçekleştirmenin mutluluğunu  yaşadıklarını belirterek, “Kanseri Hep Birlikte Yeneceğiz”mottosuyla çıkılan  yolda, bir yandan bilimsel çalışmalara destek sağlandığını diğer yandan da,  toplumda kanserle mücadele konusunda ciddi bir farkındalık yaratıldığına vurgu yaptı.

Süleyman Cengiz  Eminoğlu Vakfı  Başkanı  Özge Özbekoğlu ise,  Kanser Araştırma Vakfı ile  imzaladıkları 4 yıllık nöroblastomda protokolüyle güç birliği yapıp, kansere karşı mücadeleyi bilimsel bir projeyle birleştirdiklerini  belirtti.

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da konuşmasında , Kıbrıslı Türk Profesör Doktor Mustafa Camgöz’ün ekibiyle  İmperial Kolej’de , kanser alanında yaptığı  araştırmalar ve bilimsel çalışmalarla, tıp alanında, uluslararası  başarılara imza attığını bunun Kıbrıslı Türkleri gururlandırdığını  vurguladı.

Pandemi nedeniyle  2 yıl aksayan ve dijital ortamda yapılan Orkide Yürüyüşünün, bu yıl  aktif katılımla yeniden hayat bulduğunu ifade eden Tatar,her yıl bu yürüyüşe katılmak için İngiltere’den  gelen birçok kişinin bulunduğunu da anımsattı.

Ülkede ve dünyada, çevre ve sağlık alanında çeşitli sıkıntıların devam ettiğini, sağlığın korunması içinse çevrenin korunması  gerektiğini belirten Tatar, çevre ve sağlık konusunda  alınacak tedbirler, yasal düzenlemelerin   yeniden gözden geçirilmesi , insanlarda da bilimsel bilgilerle  farkındalık yaratılması gerektiğini  söyledi.

Ambargo ve izolasyonlar altındaki  Kıbrıs Türk Halkının , iletişim olanakları ve sosyal medyanın gelişmesiyle, Kanser ve diğer hastalıklardan korunmaları için alanında değerli isimlerin verdiği tavsiye bilimsel bilgi ve mesajlara  kolaylıkla ulaşabildiğini anımsatan Tatar, bunların sosyal medyada sıklıkla gündeme gelmesini bilinç oluşmasına katkı sağladığın söyledi.

Konuşmasında , kanser konusundaki çalışmalarıyla  uluslararası başarılara imza atan Profesör Doktor Mustafa Camgöz’ü  kutlayan Tatar, Camgöz’ün çalışmalarının  Kıbrıs Türk halkının verdiği  mücadelenin bir parçası olduğunu  kaydetti.

 

 

Bir yanıt yazın