Kıbrıs

1’inci Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi Girne’de yapılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi iş birliğinde, Tangül ve Ünal Çağıner Çocuklara Yardım Vakfı sponsorluğunda gerçekleştirilen 1’inci Uluslararası Pozitif Okullar ve İyi Oluş Kongresi Girne’de yapılıyor.

Acapulco Hotel’de dün başlayan kongre, bugün bildirilerin sunumu ve atölye çalışmalarıyla devam ediyor.

Kongre, çeşitli ülkelerden ve tüm bilim dallarından iyi oluş temalı çalışmaları bir araya getirerek, nitelikli bilimsel bir platform oluşturmak, pozitif düşünme ve iyi oluş alanında çalışan ya da çalışma potansiyeli olan bilim insanları ile alan uygulayıcılarını bir araya getirmeyi amaçlıyor.

10 ülkeden bilim kurulu üyesinin de yer aldığı kongrede, 30 ülkeden 170 akademik bildirinin sunumu gerçekleştirilirken, program kapsamında, “Eğitimde İyi Oluş: Mevcut Durum ve Çözüm Önerileri” Paneli, II. Pozitif Okullar ve İyi Oluş Çalıştayı,eğitimler, atölye çalışmaları düzenleniyor.

Kongre kapsamında düzenlenen Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere de ödülleri takdim edildi. Yarışmada yer alan eserlerin sergilendiği Zirvede Birkan Uzun Resim Yarışması Sergisi bugün saat 17:00’ye kadar Acapulco Hotel’de ziyaret edilebilecek.

Bir yanıt yazın