Kıbrıs

3.Uluslararası Doğa Bilimleri Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı düzenleniyor

Doğu Akdeniz Üniversitesi ile Kırklareli Üniversitesi işbirliğinde 3’üncüsü gerçekleştirilen Uluslararası Doğa Bilimleri Mühendislik ve Malzeme Teknolojileri Konferansı Salamis Bay Conti Resort Hotel’de yapılan açılış konuşmalarıyla başladı.

İki gün sürecek konferans, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Açılışta konuşan Konferans Başkanı Prof.Dr Huriye İcil, bilim dünyasının ekonomiye katkı sağlayan öneriler ortaya koyduğunu belirterek, düzenlenen konferansın KKTC’nin tanıtımına büyük katkılar koyacağına olan inancını dile getirdi.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın da üniversitenin önemli bir görev üstlendiğini söyledi.Hocanın, amaçlarının her alanda en iyisini yapmak olduğunu belirterek, konferansın da bu alanda büyük önem taşıdığını, bilim camiasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu ise hükümetin bilimsel alanda ilerlemek için çeşitli girişimlerde bulunulduğunu dile getirerek, Temmuz ayında Enerji Dairesi’nin kurulması için gerekli adımları attıklarını, bu sayede ülkenin eğitim ve turizmin yanısıra enerjiyle de anılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konferansın içeriğinin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, dünyada dengeli yaşayıp, geleceğe bir şeyler bırakabilmek açısından bilimsel ilerlemenin gerekliliğine vurgu yaptı.

Çavuşoğlu konferansın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapılmasının ülke tanıtımı açısından da önemli olduğunu kaydederek, konferansı düzenleyenlere teşekkür etti.

Konferansta açılış konuşmalarının ardından oturumlara geçildi.

Bir yanıt yazın