Kıbrıs

3’üncü Antalya Diplomasi Forumu başladı…Foruma Cumhurbaşkanı Tatar ve Başbakan Üstel’de katılıyor –

3’üncü Antalya Diplomasi Forumu bugün başladı.

Bu yıl “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” ana teması ile düzenlenen Forum, 3 gün sürecek.

147 ülkeden temsilcileri ağırlayacak Antalya Diplomasi Forumu’na 19 devlet başkanı, 73 bakan ve 57 uluslararası temsilci olmak üzere 4 bin 500’e yakın katılımcı iştirak ediyor.

Forumun resmi açılışı Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın konuşması ile gerçekleştirilecek. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışta katılımcılara hitap edecek.

Foruma Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Ünal Üstel ve Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu da katılıyor.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, eşi Sibel Tatar ve beraberinde bir heyetle birlikte Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere Türkiye’ye gitti.

Cumhurbaşkanı Tatar’ın heyetinde, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Okan Donangil, Özel Temsilci Güneş Onar, Hukuk Danışmanı Sülen Karabacak ve Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi Özel Danışmanı Hüseyin Işıksal yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Tatar yarın saat 10.00’da katılımcılara hitaben bir konuşma yapacak ve bir dizi uluslararası temas gerçekleştirecek.

Başbakan Ünal Üstel ve heyeti de 3. Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere Türkiye’ye gitti.

Başbakanlık heyetinde Başbakan Ünal Üstel ve eşi Zerrin Üstel’in yanı sıra UBP Genel Sekreteri ve UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Başbakanlık Özel Kalem Müdürü İlgenBağcıer ve Başbakanlık Siyasi Danışmanı Özdemir Tokel bulunuyor.

Başbakan Üstel ve heyeti forumun açılış ve kapanış törenlerine katılımın yanı sıra bir dizi uluslararası temas gerçekleştirecek.

Bir yanıt yazın