Yaşam

45. Güzelyurt Portakal Festivali özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı; K’nın 60. Yılı kutlamaları çerçevesinde, CSO ile Gazi Set aynı sahnede buluştu

45. Güzelyurt Portakal Festivali çeşitli etkinliklerle devam ediyor.Festival, çok özel bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Kıbrıs Türkü’nün sesi olmayı misyon edinmiş Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun 60. Yılı kutlamaları çerçevesinde , Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) ile ülkemizin en eski müzik guruplarından Gazi Set ilk kez aynı sahnede buluştu.

Güzelyurt Festival Parkı Amfi Tiyatro’da yer alan etkinlikte, Dillirga, Portakal Atılaşım, Gel Kardeşim Kıbrıs’a gibi ülkemizin simgesi şarkılar icra edildi.

Konseri izleyen Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, böyle anlamlı ve özel bir gecenin düzenlenmesine katkı koyan ve katılan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, nostalji dolu gecede Gazi Set grubunun Kıbrıs Türkü’nün değerlerini yaşatmalarından, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrarası’nın da böyle bir kültürel etkinliğe katkı koymalarından çok mutlu olduğunu kaydederek, başka etkinliklerde de birlikte çalışmalar yapmalarını temenni etti.

Kıbrıs Türkü’nün bağrından çıkmış ve Kıbrıs Türkü’nün sesini dünyaya duyurmaya kararı olan Gazi Set çalışmalarının yeni nesillere de örnek olması gerektiğine dikkati çeken Tatar, Kıbrıs’ta verilen mücadelenin temelinde kendi örf adet ve geleneklerimize sahip çıkmanın olduğunu ve kimsenin buna engel olamayacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, ‘ bizler, ayrı bir halk olarak varız ve var olacağız. KKTC’yi de yaşatacağız’ diye sözlerini tamamladı.

Konser, K Müdürü Meryem Özkurt ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı’nın katkı koyanlara plaket takdimi ile sona erdi.

Bir yanıt yazın