KıbrısManşetTürkiye

46 günlük harita geldi!

Son yılların en sıcak ve en kurak yaz mevsimini geçiren Türkiye’de yağış müjdesi geldi. Yaz mevsimi başından itibaren El Nino’nun etkisiyle birlikte sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması yanında birçok tehlikeyi de getirdi. El Nino’nun yanı sıra sıcak hava dalgalarının da etkisi altına aldığı Türkiye’de 46 günlük yağış haritası paylaşıldı. Haritada Kıbrıs’a da yer verildi.

Yaz aylarının sona ermesiyle birlikte uzman isimlerden peş peşe müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Sıcak hava dalgalarının ülkeyi terk etmesiyle birlikte düşen sıcaklıklar yağışları da beraberinde getiriyor. Yaz mevsimi boyunca yağış almayan bölgelerde yağış beklentileri oluştu.

El Nino’nun etkisiyle sıcaklıklar yükselirken küresel ısınma ve iklim değişikliğinin etkisiyle barajların doluluk oranları yüzde 30’un altına kadar ilerlemişti. Kırmızıya boyanan Türkiye haritasında kuraklık tehlikesi büyürken eylül ayı ile birlikte yağış müjdeleri geldi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yağışlara karşı birçok ilde sarı kodlu uyarılar yapıldı.

Bir yanıt yazın