Kıbrıs

4’üncü Etap Solar Enerji Projesi hayata geçti… Buhara: 4 yılda kendini amorti edecek sistem, 25 yıl ücretsiz enerji üretecek

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu, dördüncü etap solar enerji sisteminin devreye girmesi ile yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Dördüncü etap solar enerji projesi ile kurulu gücün 470 KiloWatt’a ulaşacağı ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun yıllık bazda tükettiği elektriğin yüzde 65’i, yani 3’te ikisi solar enerjiden ücretsiz olarak karşılanacağı belirtildi.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun Vericilerden Sorumlu Koordinatör Yardımcısı Uğur Buhara, 4üncü etap solar enerji projesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Buhara, “Dördüncü etap solar enerji projesi ile mevcut 370 KiloWAtt kurulu gücümüze 100 KiloWattt daha eklenerek toplam kurulu gücümüz 470 KiloWatt’a ulaştı” ifadelerine yer verdi.

Buhara, Vericiler Bölümü tarafından yürütülen projeyle ilgili yapılan fizibilite çalışmalarına göre, dördüncü etap solar enerji projesi yatırımının yaklaşık 4 yılda kendini amorti edeceğinin ve kurum için 25 yıl daha ücretsiz enerji üreteceğinin öngörüldüğünü kaydetti.

Bir yanıt yazın