Kıbrıs

6.Doğancı Karpuz Kültür ve Sanat Festivali başladı

6.Doğancı Karpuz Kültür ve Sanat Festivali kortej ile başladı.

Kortejin ardından festivalin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya, festivalin 5 yıl aradan sonra yeniden yapıldığını ifade etti.

Kaya, Festivalin açılışını barışa verdikleri önemden dolayı 1 Eylül’de yapmayı planladıklarını, ancak, ertelenerek bugün gerçekleştirildiğini anlattı.

Doğancı Kalkındırma Derneği Başkanı Oğuz Vadili de, dernek ve derneğin yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi aktardı. Vadili, konuşmasında ayrıca barışın önemini vurguladı.

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise, festivalin organize edilmesinin önemine değinerek, katkı koyanlara ve stand açanlara teşekkür etti.

Festivallerin sanatın ve kültürün unutulmamasına katkı sağladığını kaydeden Ataoğlu, festivallerdeki birlik ile beraberliğin önemli ve değerli olduğunu vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, KKTC’nin birçok yerleşim biriminde yerli üretime sahip çıkıldığını ve bunun önemli olduğunu söyledi.

Töre, “Yerli üretime her zaman sahip çıkalım” dedi.

Festivaller sayesinde insanların kaynaştığını belirten Töre, festivallere katılım sağlanması gerektiğini kaydetti.1974 Barış Harekatının ardından KKTC’de barış içerisinde yaşandığını belirten Töre, “Rum tarafı ile eşitliğimiz var. Eşitsizlik dünyanın bizi tanımaması. Rum tarafını tanıması, ancak, bizi Türkiye tanıyor” dedi.

Halk dansları, modern dans ve jimnastik gösterileri ile konserlerin yer alacağı festivalde ayrıca, ücretsiz çocuk oyun alanları da bulunuyor.

Festival 7 Eylül Perşembe gününe kadar sürecek.BRT

Bir yanıt yazın