Dünya

ABD, İran’a karşı İsrail’e destek verirse pişman olur –

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD’nin İran’a karşı saldırıya herhangi bir destek veya katılımının, İran Silahlı Kuvvetlerinin “kararlı ve pişman edici” tepkisiyle sonuçlanacağı uyarısında bulundu.

Devrim Muhafızları Ordusunun İsrail’e başlatılan saldırıyla ilgili yayımladığı ikinci bildiride, İsrail’in İran’ın Şam’daki konsolosluğuna yönelik saldırısına karşılık, İran’ın, Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi’nin 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İsrail’in işgali altında bulunan topraklardaki askeri hedeflere saldırı başlattığı belirtildi.

Bildiride, “İran, haklarını güvence altına almak ve saldırganı cezalandırmak amacıyla siyonist terör ordusunun işgal altındaki topraklarda bulunan önemli askeri hedeflerine saldırarak, stratejik istihbarat yeteneklerini, füzelerini ve insansız hava araçlarını başarıyla vurup imha etti” ifadelerine yer verildi.

ABD tarafından İsrail’e verilen desteğe işaret edilen bildiride, “Terörist Amerikan hükümeti, İran’ın çıkarlarına zarar verecek herhangi bir destek ve katılımının, İran Silahlı Kuvvetlerinin kararlı ve pişman edici tepkisiyle sonuçlanacağı konusunda uyarıldı” açıklamasında bulunuldu.

Bildiride, “İsrail’in eylemlerinden ABD yönetiminin sorumlu olduğu ve İsrail’in engellenmemesi halinde hem Tel Aviv’in hem de Washington’un bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağı” belirtildi.

Devrim Muhafızları, herhangi bir ülkeden ABD veya İsrail adına gelecek tehdidin kaynağına da karşılık verileceğini ve İran’ın meşru çıkarlarını her türlü saldırgan eylem ile yasa dışı güç kullanımına karşı koruyacaklarını bildirdi.

TRT

Bir yanıt yazın