Kıbrıs

Akansoy hükümetten kesinti ve ek vergi içeren kararnameyi geri almasını istedi

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Asım Akansoy, parti basın bürosu aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’deki depremin yaşandığı ilk günden itibaren Kıbrıs Türk halkının büyük bir dayanışma ruhuyla müthiş bir yardımlaşma örneği sergileyerek elinden gelen her türlü katkıyı yaptığını ve yapmaya da devam ettiğini kaydetti.
Hükümetin yasa gücünde kararnameyle maaş kesintisi ve ek vergi kararını eleştiren Akansoy, “Anayasa’ya aykırı bir şekilde hazırlanan yasa gücünde kararname ile tüm topluma ek vergi yükü getirilmesi ve asgari ücretin altında emekli maaşı alanlar ile özellikle dar gelir grubundaki asgari ücretliden kesinti yapılmasının gündeme getirilmesi asla kabul edilemezdir” dedi.
Yasa Gücünde Kararname’nin, sıkıntılı bir durumda olan ekonomik yapıyı daha da kötü hale getireceğini kaydeden Akansoy, söz konusu durumun, ürün fiyatlarını artıracağını ve halkın alım gücünün daha da düşeceğini belirtti.
Akansoy, hükümete, bu karardan bir an önce geri dönmeleri, işi yargı sürecine bırakmamaları ve tüm paydaşların katılımı ile şeffaf bir şekilde ne kadar kaynağa ihtiyaç olduğu ve bunların somut hangi projelerde kullanılacağı belirlemeleri tavsiyesinde bulundu.
Akansoy açıklamasında, “dayanışma bilincinden yoksun bir şekilde çıkarılan bu yasa gücünde kararnameyi Anayasa Mahkemesi’ne taşıyan sendikalarımızın ve bu yasa gücünde kararnameye karşı olduğunu belirten tüm sivil toplum örgütlerimizin yanında olduğumuzu belirtir, ülkeyi yönettiğini iddia edenlere de bu anlamsız ve Anayasa’ya aykırı karardan geri dönmeleri çağrısı yaparız” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın