Türkiye

Akar: Bizim ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını çiğnetmeyeceğiz

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “biz ne oldu bittiye izin verecek ne de bizim ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını çiğneteceğiz. Bu konuda azimli, kararlıyız ve buna da muktediriz” dedi. Akar, Türkiye’nin iyi komşuluk, uluslararası ilişkiler ve diyalogdan yana tavrına karşı Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de inatla provokatif eylem ve söylemlerini sürdürdüğüne dikkati çekti.

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Şanlıurfa’da Kara Kuvvetleri Komutanlığı İleri Müşterek Harekat Merkezi’nde, Suriye ile Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda ve hudut hattında görevli birlik komutanlarıyla video konferans toplantısı yaptı, sahadaki son duruma ilişkin bilgi aldı.

Daha sonra komutanlara hitap edn Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, kendisine verilen görevleri büyük bir kahramanlık, fedakarlık ve başarıyla yerine getirdiğini ifade etti. Terörle mücadelenin devam edeceğini vurgulayan Bakan Akar, Irak’ın kuzeyinden meydana gelen terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla başlatılan Pençe-Kilit Operasyonu’na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Akar konuşmasında, Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmeler ve Kıbrıs konusuna da değindi.

Bakan Akar, Türkiye’nin iyi komşuluk, uluslararası ilişkiler ve diyalogdan yana tavrına karşı Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’de inatla provokatif eylem ve söylemlerini sürdürdüğünü belirtti.

Akar konuşmasında, “Bizim, ‘problemlerimizi diyalogla çözelim’ dememiz bir zafiyet değil. Çünkü biz ne oldu bittiye izin verecek ne de bizim ve Kıbrıslı kardeşlerimizin haklarını çiğneteceğiz. Bu konuda azimli, kararlıyız ve buna da muktediriz” ifadelerini kullandı.

AA

Bir yanıt yazın