Dünya

Akpınar, İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı

Demokrat Parti Genel Sekreteri Sekreteri Serhat Akpınar, İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışma ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

Çatışmada sivillerin hedef alınmasının insanlık değerleri ve ahlaki normlarla bağdaşmadığı dile getririlen açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yapacağı olası kara harekâtı öncesinde uluslararası toplum acil bir şekilde harekete geçmeye çağırıldı

Yapılan açıklamada, İsrail-Hamas çatışmasının sivillere ve dünya barışına daha fazla zarar vermemesi için Türkiye’nin arabuluculuk rolünün önemi de vurgulandı.

Taraflar ve uluslararası toplumun savaşın sona erdirilmesi ve sivillerin korunması için insanlık değerleri doğrultusunda adım atmaya çağırıldığı açıklamada Pile’deki yol çalışması sırasında yaşananlara da değinilerek Birleşmiş Milletler ve organlarının bu çatışmayı önlemekte yetersiz kaldığı belirtildi.

Açıklamada “Tüm dünya ve bizler İsrail-Hamas arasındaki bu çatışmanın sivillere ve dünya barışına daha fazla zarar vermesinin engellenmesi için Anavatanımız Türkiye’yi arabulucu olarak en önemli aktörlerden birisi görmekteyiz. Bölgedeki acıların biran önce sona ermesi için tarafları ve uluslararası toplumu ‘Daha Fazla İnsanlığa İhtiyaç Var’ diyerek savaşa son vermeyi, her ne pahasına olursa olsun sivillerin zarar görmelerinin engellenmesinin, insanlığın önündeki en büyük sınamalardan birisi olduğunu KKTC’den tüm dünyaya bildiriyoruz” ifadelerine yer verildi

Bir yanıt yazın