Kıbrıs

Alişan Şan, Maliye Bakanlığı görevini Özdemir Berova’ya devretti

Maliye Bakanlığı görevine atanan Özdemir Berova görevi Alişan Şan’dan aldı.

Devir teslim töreninde konuşan Alişan Şan, zorlu bir ekonomik süreç içerisinde geçildiğine işaret ederek dünyada yaşanan birçok olayın sosyal ve ekonomik koşuları daha da zorlaştırdığını belirtti.
Şan, görevi süresince şeffaf ve hesap verebilirliğe büyük önem verdiğini ifade etti.

Alişan Şan “ görev süremde kritik bazı adımlarımız oldu. Yüzde 130’ların üzerinde son 10-15 yılın hayat pahalılığı olduğunu düşünürsek halkımızın en hafif şekilde hissetmesi için hayat pahalılığını aksatmadan yerine getirdik maaşlara yüzde 8’lere varan artış yaptık. Matrah düzenlemelerinde az maaş alandan az vergi alınmasıyla ilgili uygulamayı hayata geçirdik. Hükümet ve maliye bakanlığı olarak Türkiye’nin de desteğini alarak ek kaynaklar yaratmaya çalıştık. Görevimi değerli abim Özdemir Berova’ya devrederken gönül rahatlığıyla devrediyorum. İçerde kaynağımız olduğunu belirtmek isterim. Bu bayrağı daha da ileri noktaya götüreceği inancındayım” dedi.

Şan konuşmasının sonunda birlikte çalıştığı çalışma arkadaşlarına bürokratlara, kendisine ilk bakanlık görevini veren Başbakan Ünal Üstel’e yapıcı eleştirilerinden dolayı muhalefete teşekkür ederek Özdemir Berova’ya da yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.

Maliye Bakanlığı görevini devralan Özdemir Berova da “Alişan şan parlamentoda kendisine çok değer verdiğim bir kardeşim zor bir dönemde bu görevi almış ve yaptığı icraatlarla da büyük sıkıntı yaratrmadan bugünlere geldi.” dedi.
Berova, Alişan Şan döneminde yaşpanan hayat pahalılığının çalışan ve emeklilerin maaşlarına yansıtıldığını anımsattı.

‘Bir kan değişimi olmuştur. Ben de daha önce 2 kez bakanlık yapmış ve devretiş biri olarak zor bir dönemde zor bir görev üstlendiğimin farkındayım. Hayırlara vesile olsun’ ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın