Kıbrıs

Amcaoğlu: En az 80 MW yatırım yapılması gerekli

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Ulusal Enerji Verimliliği Çalıştayı’nın ikincisine ev sahipliği yaptı.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, çalıştay, Elektrik Mühendisleri Odası, Kıbrıs Türk Enerji Verimliliği Derneği ve DAÜ’nünişbirliğinde Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirildi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, çalıştayın açılışında yaptığı konuşmada Enerji Dairesi ile birlikte Enerji Üst Kurulu’nun kurulması ve hayata geçirilmesinin büyük önem arz ettiğini kaydetti.

Bakan Amcaoğlu, 2030 yılında Akdeniz’in içerisine giremeyecek olan bir yakıtla üretim sisteminin devamının sürdürülebilir olmadığını belirtti.Elektrik üretimi için en az 80 Megavatlık bir yatırım yapılması gerektiğini ancak bunun beş yıldır yapılamadığını kaydeden Bakan Amcaoğlu, bilimin ışığında yapılması gerekenleri Bakanlık olarak harfiyen yerine getireceklerini aktardı.

Bakan Amcaoğlu, çalıştay sonuçları açıklandıktan sonra ilgili yasaların ivedilikle komitelerden geçirilip ete kemiğe bürünmesi için gereken tüm çalışmaların Ekim ayına kadar tamamlanacağının sözünü verdi.

Çalıştayın açılışında Kıbrıs Türk Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Görkem Çelik, Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Üner Kutalmış, Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Başkanı Tunç Adanır ve DAÜ Rektörü Prof. Dr. Aykut Hocanın da birer konuşma yaptı.

Bir yanıt yazın