Kıbrıs

‘Anavatan Türkiye’nin her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının yanındadır’ – Zımba Haber

Özbekistan’da düzenlenen 16’ncı Ekonomik İşbirliği Teşkilatı zirvesine gözlemci üye olarak katılan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın özel uçağı ile yurda döndü.

Özbekistan temaslarını Ercan Havaalanı’nda düzenlediği basın toplantısı ile değerlendiren Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 10 üyesi bulunan EİT’nin 500 milyon üzerinde bir nüfusu olduğunu kaydederek, güçlü bir ekonomik değere sahip olan söz konusu teşkilat ile ilişkilere önem verdiklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın her zaman olduğu gibi Kıbrıs Türk halkının yanında olduğunu ifade ederek, bu kapsamda söz konusu zirvede turizm, inşaat ve üniversite sektöründe önemli değerlendirmede bulunduklarını dile getirdi.

Turizm alanında Türkiye’nin de desteği ile önemli girişimlerde bulunduklarını anlatan Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın KKTC’nin gözlemci üye olarak söz konusu zirvede yer almasının önemine vurgu yaptığını ve Kıbrıs Türk halkının yalnız bırakılmaması gerektiğini haksız ambargolara karşı Kıbrıs Türk halkına sahip çıkılması ve gereken desteğin verilmesi yönünde çağrıda bulunduğunu aktardı.

10 Kasım anma törenlerinde bulunmak için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın özel uçağı ile yurda döndüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, böylesi uluslararası platformlarda KKTC’nin yer almasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

 

 

BRT

Bir yanıt yazın