Kıbrıs

Ankara’da BRTK’nın teknik altyapısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla üst düzey görüşmelerde bulunuldu

 

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Meryem Özkurt, Yönetim Kurulu Başkanı Salih Can Doratlı KEİ Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Basın Müşaviri Cihangir Şahin, Ankara’da Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nun teknik altyapısının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak amacıyla üst düzey görüşmelerde bulundular.

 

Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü Gökhan Evren’le görüşüldü.
Ardından Türkiye Radyo Televizyon Kurumu Genel Müdürü Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı ile görüşüldü.

 

Görüşmede, iki kurum arasındaki işbirliği ele alındı.

 

 

Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı Başkanı Serkan Kayalar ile yapılan görüşmede, mevcut projeler konuşuldu.

 

Başkan Kayalar görüşmede, kamu yayıncılığının çok hassas bir iş olduğuna değinerek bugüne kadar bir ortak yapılan projelerin ses getirdiğini aktararak, bu projeleri üretmekten memnun olduklarını, öncelikle BRT’nin kamera projesine önem verip arkadan da diğer projeleri adım adım adım adım birlikte yapıp imza koyacaklarını belirtti.

 

 

 

Aynı zamanda bu projeler devam ederken teknoloji daveti sosyal ve kültürel eşitliği projelere de destek vereceklerini ve PTT ile birlikte hareket ederek ek zamanda sosyal ve kültürel projeler yapılacağını vurgulayarak, her yıl üretilen projelere desteklerinin devam edeceğini belirtti.
Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığında Başkan Vekili Dr. Serkan Ökten ve Daire Koordinatörü Doç.Dr Mustafa Kaya ile görüşüldü.

 

 

Başkanlıkta yapılan toplantıda, BRTK 60. yıl Zirve Çalıştayı yapılması, iletişim fakültesi öğrencilerinin Kıbrıs’taki iletişim fakülteleri öğrencileri ile atölye çalışmalarının yapılması, Türkiyeli gençlerin Kıbrıs’a bakış açısına yönelik Kıbrıs’la ilgili kısa filmlere yer verilmesi ve İletişim Başkanlığı ile BRTK mesleki işbirliğinin geliştirilmesi ve Anadolu Ajansı arşiv yazılımından BRTK’nın da faydalanması konuları gündeme geldi.

 

Bir yanıt yazın