KıbrısManşet

Araç sigortaları da zamlandı…

 

KKTC’de zamsız bir gün geçmiyor. Uzun zamandır konuşulan sigorta zammı yürürlüğe giriyor. 1 Haziran itibariyle geçerli olacak olan araç sigortası zammına göre en düşük Zorunlu Sigorta fiyatı 660 TL, en düşük Kasko 2000 TL olacak şekilde düzenlendi. Alınan karar şu şekilde;

Zaman içerisinde araç parça fiyatlarının yabancı para cinsine bağlı olarak fiyatlarının artması, şirketlerin daireye sunduğu tarifeler bilanço kar-zarar hesaplara dikkate alınarak yapılan, sektörün 2019-2020 ve 2021 yıllarına ait prim üretimleri, maliyetleri, ödenen hasar miktarları, Sigorta Bilgi Merkezi istatistiki verileri ve KKTC Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği ile birlikte yapılan çalışmalar dikkate alınarak; adil, istikrarlı ve kalıcı bir piyasa oluşturulması, sigorta sistemine olan güveninin sağlanması ve sürdürülebilmesi, sigorta sektörünün mali yapısının istikrarlı olması amacı ile ilgide kayıtlı Genelge ile yapılan uygulamanın kaldırılmasına ve yasanın 30. maddesinin (2)inci fıkrasının Sigorta Yöneticisine vermiş olduğu yetkiye istinaden, Sigorta Bilgi Merkezi aracılığı ile üretilmesi zorunlu olan, zorunlu trafik sigortası ve kasko sigortası tarifeleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması ihtiyacı doğmuştur.

Yeni düzenlemede, sigorta şirketleri;

-Zorunlu trafik sigorta ve kasko sigortası poliçelerine, her araç sınıfı için vergi ve harçlar hariç, Ek’te yer alan zorunlu trafik sigortası taban fiyatı ve kasko sigortası taban kasko oranı altında fiyat ve/veya oran (tarife) veremeyecektir.

-Sigorta şirketleri verdikleri fiyat tarifeleri üzerine %10 indirim veya %20 artış uygulayabileceklerdir.

-Kasko poliçelerine, değeri 100.000 TL ve altında olan araçlara uygulanacak Kasko sigortalarında 2000 TL altında Kasko poliçesi üretilemeyecektir.

Bir yanıt yazın