Kıbrıs

Arıklı: Güçlü olmak için teknolojiye yatırım yapmalıyız

Türkiye’deki bilişim alanına, dijital dönüşüm politikaları ve uygulamalarına ilişkin etkinlik Antalya’da yapılıyor.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Türkiye Bilişim Derneği tarafından organize edilen etkinliğe katıldı.

Etkinlikte konuşan Bakan Arıklı, deprem afetine karşı gerekli önlemlerin alınarak, yaşanabilecek kayıpların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı.

Dünyada teknolojik dönüşüm ve gelişimin her geçen gün önem kazandığını vurgulayan Arıklı, “Dünya yeniden kuruluyor ve Türk milleti o kurulacak dünyada yerini almaya hazırlanıyor. Güçlü olmak zorundayız ve güçlü olmak için teknolojiye yatırım yapmalıyız” dedi.

Bakan Arıklı, teknolojinin erken yakalanmasının ve rekabet içerisindeki ülkelerin önüne geçilmesinin önemine işaret etti.

Bu nedenle bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirten Arıklı, “Bir araya gelip istişare etmek, bilgi paylaşımında bulunmak ve yeni alanlarda adım atmak oldukça önemli. KKTC için yeni bir mefkure, ideal geliştirdik. KKTC‘yi bir bilişim adası yapacağız. Bununla ilgili birkaç ay önce Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır ile bir araya geldik. Bilişim adası haline getirmek için neler yapmamız gerektiğini konuştuk, konuşmaya devam edecek ve en kısa sürede icraata geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Arıklı, KKTC‘de yürütülen diğer çalışmalara ilişkin bilgi de verdi.

AA/BRT

Bir yanıt yazın