Kıbrıs

Arıklı: Nihai hedef Ercan’ı uluslararası uçuşlara açmaktır

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Ercan Havalimanı yeni terminal binası ve pistinin açılış töreninin ardından yazılı açıklamada bulundu.

Arıklı açıklamasında, Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası ve pistinin, sadece Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin değil, tüm adada şimdiye kadar ulaşım alanında yapılmış en büyük yatırım olduğunu kaydederek, kendi enerjisini üretebilen, 9 körük ve toplamda 19 uçağın aynı anda park edebileceği apron sahası, dünyanın en büyük yolcu uçağı A380’in iniş yapabileceği, son teknoloji cihazlarla donatılmış pisti ile Ercan Havalimanı’nın KKTC’nin gururu olduğunu söyledi.

Bakan Arıklı açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu yatırım gıpta ile bakılacak, kıskanılacak bir şaheser. Bildiğiniz gibi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne yıllardır haksız bir şekilde ve gayrı insani olarak doğrudan uçuş kısıtlaması uygulanıyor. Bu yatırım sayesinde KKTC, sivil havacılıkta kendine saygın bir yer edinmiştir.

Eminim sadece vatandaşlarımız ve yurtdışından gelen turistler değil, aynı zamanda komşularımız Kıbrıslı Rumların da yeni havalimanından seyahat etmenin keyfini yaşayacaklar. Nihai hedefimiz, Kıbrıs Türkü’nün dünyaya açıldığı tek hava kapısı olan Ercan Havalimanı’nı uluslararası uçuşlara açmaktır.”

Bu yatırımın yapacağı etkinin, ülke tanıtımına ve ekonomisine vereceği katkı bir yana, bölgesel ve uluslararası etkisinin de büyük olacağını belirten Arıklı, doğrudan uçuşların başlamasına olumlu katkı yapacağını düşündüğünü vurguladı.

Bir yanıt yazın