Kıbrıs

Arıklı, YDP Genel Başkanlığı için adaylık başvurusunu yaptı –

Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, 17 Şubat’taki parti kurultayı için adaylık başvurusunu yaptı.

YDP Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyerek adaylığını duyuran Arıklı’ya, Parti Kurucu Genel Sekreteri ve kurultay için oluşturulan komitenin başkanı Turan Büyükyılmaz ve kendisine destek veren partililer eşlik etti.

Büyükyılmaz, adaylık başvurusunu almasının ardından yaptığı konuşmada, üye sayısının yarısından bir fazlasının kurultay için nisabı sağlamaya yeterli olacağını belirterek, Pazartesi diğer genel başkan adayı Talip Atalay’ın da üzerine düşen yükümlülük gereği evraklarını teslim etmesini bekleyeceklerini aktardı ve Arıklı’ya seçim yarışında başarı diledi.

Erhan Arıklı da kurultayın herhangi bir kaza bela olmadan, kırgınlıklar ve kırılmalar yaşanmadan tamamlanmasını diledi. Arıklı 17 Şubat’ta nisabın sağlanamaması halinde 3 Mart’ta kurultayın nisap olmaksızın toplanabileceğini hatırlatarak, “4 Mart’ta da birbirimizin yüzüne bakabileceğimiz şekilde kırmadan-dökmeden seçimin tamamlanması temennimiz” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından TAK’ın süreçle ilgili sorularını yanıtlayan Arıklı, ilçe kongreleri dahil olmak üzere Partinin tüm seçimli yarışmalarının kırılmalara, küsmelere ve kopmalara neden olduğunu aktardı.

Özellikle son kurultayda partinin büyük darbe aldığını dile getiren Arıklı, bütün partililerin bu konuda hassas olduklarını kaydetti.

Bir yanıt yazın