Kıbrıs

“Asistanım Olur Musun? ” projesi kapsamındaki yönetici asistanlığı eğitimlerini tamamlayanlara düzenlenen törenle sertifikaları verildi – Zımba Haber

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği işbirliğinde düzenlenen “Asistanım Olur Musun? ” projesi kapsamındaki yönetici asistanlığı eğitimlerini tamamlayanlar düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda yer alan sertifika töreninde konuşan Girişimci Kadınlar Derneği Asbaşkanı Pınar Başman, kadınların sadece katılımcı değil ekonomide yön verici olması gerektiğini söyledi.

Başman, sertifikalarını alan kadınlara istihdam garantisi sağlanacağını ve 60 ay boyunca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sosyal güvenlik desteği verileceğini söyledi.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu da, göreve geldiği zaman imzaladığı ilk protokollerden birinin Asistanım Olur Musun Projesi olduğunu belirtti.

Bakan Gardiyanoğlu, Sanayi Odası ile de ilerleyen günlerde, ülkedeki ara eleman açığının kapatılması amacıyla işbirliği protokolü imzalanacağını söyledi.Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 100 gence sertifikalı ara eleman eğitimi verileceğini ve 5 yıl boyunca sosyal güvenlik yatırımlarının tamamının devlet tarafından karşılanacağını açıklayan Gardiyanoğlu, gençlere 3 yıl boyunca maaşlarının yüzde 30’u kadar da destek verileceğini kaydetti.

Tarım Bakanlığı ile imzalanacak protokol ile çiftçilik ve tarım sektöründe çalışacak kadınlara teşvik vermeyi hedeflediklerini belirten Gardiyanoğlu, “Kadın bizim eşimiz değil, eşitimizdir. Ülke ekonomisinde ve siyasetinde daha çok kadının olması bizim daha çok başarılı olmamız demektir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da, çalışma hayatında mesleki eğitimin ve sertifikalı işgücünün gerekliliğine işaret ederek, sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde ihtiyaç duyulan sektörlerde ve branşlarda mesleki eğitimlerin düzenlenmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından kursu tamamlayan sertifika sahibi katılımcılara 60 aya varan bir sürede destek verilmesinin ayrıca önemli olduğunu belirten Çavuşoğlu, gençlere yeni iş imkanları sunarken mesleki yeterliliğin de olması için gayretle çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın