Kıbrıs

Ataman: Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceğiz

Trabzon Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, KKTC’den Trabzon’a direkt sefer ile giden basın mensupları onuruna akşam yemeği verdi. Yemekte KKTC’nin Trabzon Konsolosu Erek Çağatay da hazır bulundu.

Belediye Başkan Vekili Ataman, yemek öncesi basın mensuplarının sorularını da yanıtlayarak, KKTC-Trabzon arasında karşılıklı direkt uçuşlarının başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Trabzon’un dışarıdan çok ciddi bir turist aldığına işaret eden Belediye Başkan Vekili Ataman, bölge halkı ve bölgeyi ziyaret eden turistlerin artık çok rahat bir şekilde KKTC’ye gidebileceklerini belirtti.

Geçtiğimiz günlerde Azerbaycan, Türkiye ve KKTC’den temsilcilerin bir arada bulunmasının çok kıymetli olduğunu, lider ülke Türkiye sayesinde KKTC’nin hak ettiği konuma doğru ilerlediğini kaydeden Ataman, her zaman Kıbrıs Türk halkının yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay da, haftada iki kez pazartesi ve cuma günleri olmak üzere Trabzon’a direkt uçuşların başladığını bunun gerek turizmi, gerek ekonomiyi gerekse ulaşımı olumlu yönde etkileyeceğini belirtti.

KKTC-Trabzon arası karşılıklı uçuşların başlaması için çok ciddi bir istek ve talep olduğunu dile getiren Çağatay, direkt uçuşların başlaması ile birlikte ulaşımın daha kolay hale geldiğini sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın