Kıbrıs

Ataoğlu: Hükümet olarak Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin yanındayız, bundan sonra da olmaya devam edeceğiz

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Ocak’ta görüşülmeye başlayan İsias Otel davası bugün sona erdi ve ara kararlar açıklandı.

Bir sonraki duruşmanın 26 Nisan Cuma günü saat 09.00’da yapılmasına karar veren mahkeme, usule ve yargılamanın gidişatına ilişkin 30’a yakın karar aldı.

Mahkeme, tutuklu sanıkların, tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıkların da adli kontrol şartıyla aynı şekilde devamına karar verirken, duruşmalara devam zorunluluğunu ortadan kaldırdı.

Öte yandan mahkeme, bilirkişi raporuyla ilgili iki taraf açısından da ortaya konulan argümanlar ışığında dosyanın yeniden bilir kişi heyetine havale edilmesine karar verildi.

Önceden yapılan duruşma modeline, yani sanıkların online duruşmaya katılması yönünde de bir karar alan mahkeme, duruşmanın artık tek günler şeklinde ilerleyeceği ve şimdiye kadar şikayetçi sıfatıyla davaya katılan ailelerin, katılan sıfatıyla davaya devam etmelerini karara bağladı.

Alınan kararlar doğrultusunda, tutuklu bulunan sanıklar Ahmet Bozkurt, Mehmet Fatih Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız ve Halil Bağcı’nın tutuklu bulundukları cezaevlerinde tutuklu kalmalarına, öte yandan tutuksuz sanıklar Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un adli kontrol şartıyla yargılanmasına devam edilecek.

Karanın açıklanması ardından basına açıklamalarda bulunan Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, 4 günlük mahkeme sürecinde taleplerinin istedikleri yönde gerçekleştiğini belirterek, hükümet olarak Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği’nin yanında olduklarını, bundan sonra da olmaya devam edeceklerini söyledi.

Ataoğlu, Adıyaman’a gelmelerinin en büyük nedenin suçluların en ağır cezayı almaları olduğuna işaret ederek, suçluların şu andaki mevcut durumlarının devamına karar verilmesinin önemine değindi.

Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da yapılacakların aileler ve Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği başkanı ve yönetimiyle istişare içinde gerçekleştirileceğine dikkat çeken Ataoğlu, 26 Nisan’a kadar geçecek süre içinde gerekli ön hazırlıkların yapılarak, alınması gereken tedbirler varsa alacaklarını söyledi.

Ataoğlu, bundan sonraki hedeflerinin 26 Nisan’da izlenecek yola odaklanmak ve taleplerine ulaşmak olduğunu vurgulayarak, 26 Nisan’da yeniden burada olacağını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın