Kıbrıs

Ataoğlu: Tüm taraflar arasında çözülmesi gereken ve çözülebilecek teknik bir sıkıntı

Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Taşkent Doğa Parkı ile Dikmen Belediyesi arasında yaşanan sıkıntılarla ilgili açıklama yaptı.

Ataoğlu açıklamasında, Taşkent Doğa Park’ın kamu yararına çalışan, kar amacı gütmeyen bir hayır kurumu olduğunu hatırlatarak, DoğaPark ile bakanlığa bağlı daireler arasında doğa, çevre ve yaban hayatı yararına adanın her yerinde birçok işbirliği gerçekleştirildiğini, bunların hepsinde de çok başarılı ve örnek sonuçlar alındığını belirtti. Fikri Ataoğlu, “Doğa Park’a elimizden gelen katkıyı sağlamak sorumluluğumuzdur” dedi.

Taşkent Piknik Alanı’nda bugüne kadar yüzbinlerce kişinin temiz ve ferah bir ortamda doğa ile iç içe güzel vakit geçirdiğini dile getiren Ataoğlu, piknik alanı içerisinde restoran olarak yapılan binanın CoViD ve bürokratik engeller dolayısıyla izinlerinin tamamlanamadığının bilgisinde olduğunu, fakat bunun tüm taraflar arasında çözülmesi gereken ve çözülebilecek teknik bir sıkıntı olduğunu belirtti.

Tarafları yıkıcı değil yapıcı bir şekilde çalışmaya çağıran Ataoğlu, kendisinin de mevcut sıkıntıların DoğaPark’ın başarılı çalışmalarını daha fazla sekteye uğratmayacak şekilde çözülmesi için çalışacağını ifade etti.

Bir yanıt yazın