Kıbrıs

Ataoğlu:Hükümet birlik ve beraberlik içinde yoluna devam etmek zorunda

DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, yerel seçim sonuçlarını ve 2023 Yılı beklentilerini ‘de yayınlanan ’50+1’de programında değerlendirdi.

Yerel seçimlerde hükümet ortakları için beklentilerin karşılanmadığını ifade eden Ataoğlu, samimiyet vurgusu yaptı.

Fikri Ataoğlu, “En başından samimiyet olması halinde çok büyük bir başarı elde edebileceğini söyledik ancak ne yazık ki konuştuğumuz samimiyet oldu mu? Açıkçası beklediğimiz gibi olmadı. Her fırsatta samimiyet vurgusu yaptık. Hesap sorma zamanı olmadığını söyledik” ifadelerini kullandı.

Ataoğlu, “Hükümet içerisinde bir sıkıntı var mıdır hayır yok. Demokrat Parti içerisinde küçük sıkıntılar vardır ama çözeceğiz. Hükümet içinde birlik ve beraberliğimizi sürdürmek zorundayız. Halk, söz verdiğimiz icraatları hayata geçirmemizi bekliyor. İcraat bekliyor. Artık icraat zamanıdır, onun için 2023 mazeret zamanı değil icraat zamanıdır” dedi.

2023 bütçesinde bakanlık için ayrılan yüzde birlik oranın yeterli olmadığını belirten Ataoğlu, bunu artırmak gerektiğini ayrıca bazı fonların yeniden bakanlığa devredilmesi gerektiğini söyledi.

Çevre konusunda ise Ataoğlu, saplı naylon poşetin haziran ayından itibaren yasaklanacağını hatırlatırken, ilgili sektör üreticilerinin mağduriyet yaşamasının beklenmediğini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Ataoğlu, ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, çatal, bıçak, pipet gibi bazı tek kullanımlık plastik ürünlerin yasaklanacağını da açıkladı.

Bir yanıt yazın