Kıbrıs

Atatürk Öğretmen Akademisi 2023-2024 akadmik yıl açılışı gerçekleştirildi

Atatürk Öğretmen Akademisi 2023-2024 Akademik Yıl açılışı gerçekleştirildi.

Açılış törenine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da katıldı.

Tören Akademi öğrencilerinin müzik dinletisi ile başladı. Ardından törene katılamayan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre ve Başbakan Ünal Üstel’ in mesajları okundu.

Açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, yeni akademik yılın hayırlı olmasını dileyerek Atatürk Öğretmen Akademisi’nin yetiştirdiği öğretmenlerin sadece okulda değil toplumun her kesiminde hizmet verdiklerini söyledi.

Akademinin tarihinin en yüksek öğrenci sayısına ve akademisyen sayısına sahip olduğunun altını da çizen Çavuşoğlu, bunun Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılacağı söylemlerine çok güzel bir cevap olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da törende yaptığı konuşmada, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kuruluşundan bu yana KKTC’nin geleceğine yön verdiğine işaret etti.

Tatar, Atatürk Öğretmen Akademisi’nin daha güçlü yapısı ve kadrosu ile daha fazla Öğretmen yetiştirmek için çalıştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, devlet olarak aydınlık bir gelecek için siyasetlerini şekillendirdiklerini de vurguladı .

Bir yanıt yazın