Manşet

Atun: Faturaların yeniden değerlendirilmesi için elimizden geleni yapacağız

Cumhuriyet Meclisi’nde  ağırlıklı gündem elektrik zammı’ydı

Ana muhalefet CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman ve HP Genel Başkanı Kudret Özersay’ın eleştirilerini yanıtlayan Maliye Bakanı Sunat Atun, elektrik konusunda tarife sisteminin nasıl olması gerektiğinin İnkişaf Yasası’yla belirlendiğini ve buna aykırı hareket etmenin suç olduğunu hatırlattı.

Atun, elektrik faturalarının yeniden değerlendirilmesiyle ilgili ise ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nun toplantısında ülke gündemi değerlendirildi,elektrik zammı konusu öne çıktı.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Elektrik zammı açıklandığı günden faturaların üç kat fazla geleceğinin belli olduğunu ifade etti.

Erhürman, “Siz bunu bilerek, ‘deneyelim bakalım reaksiyon ne olacak’ dediyseniz kötü, ama üç kat fazla geleceğini hesaplayamamışsanız daha da kötü” ifadelerini kullandı.

Erhürman,hükümeti belediyeler reformu ile elektrik ve alkollü içki zamlarını geri almaya çağırdı.

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay da elektrik zammı konusunda eleştirilerde bulundu.

Özersay, elektrik faturasını gören vatandaşın isyanının büyümesiyle yeniden gözden geçirileceğinin açıklanmasının bu konuda deneme yanılma yönteminin denendiğini gösterdiğini kaydetti.

Maliye Bakanı Sunat Atun, vekillerin eleştirlerini kürsüden yanıtladı.

Maliye Bakanı Sunat Atun, elektrik konusunda, tarife sisteminin nasıl olması gerektiğinin nizamnamede yer aldığını söyleyerek, buna uymamanın suç olduğunu belirtti.

“Bugüne kadar bütün hükümet dönemlerinde nizamnameye uygun bir tarife sistemi olsaydı elektrik kurumu bugün bu duruma gelmezdi” diyen Atun, elektrik kurumunun bugün 2 milyar TL’lik bir borç stoğu olduğunu dile getirdi.

Atun, güncellenmemiş fiyat konusunun elektrik kurumunun zararlarını kar topu gibi büyüttüğünü ifade etti.

Atun, “KKTC’nin ise borç stoğunun 10 milyar TL’ye dayandığını söyleyerek, “10 milyar demek artık ülkemizin iç kaynaklarıyla bu borçları yönetemeyiz demektir. KKTC’nin hazinesi de aynı noktada, bütün imkanları deniyoruz” dedi.

Atun, realite çerçevesinde adım atmak zorunda olduklarını söyledi.

Maliye Bakanı Sunat Atun, elektrik faturalarının yeniden değerlendirilmesi ile ilgili ellerinden geleni yapacaklarını da vurguladı.

 

 

 

 

 

 

Bir yanıt yazın