KıbrısManşet

Ava kapalı dönemde ova tavşanı vuran şahıs tutuklandı

 

Alaniçi-Dörtyol köyleri arasında, ava kapalı dönemde av hayvanı vuran şahıs, gelen ihbar üzerine tespit edilerek tutuklandı.

Av koruma görevlileri ve polisimizin işbirliği ile evinde arama yapılan şahsın tasarrufunda, adına kayıtlı olmayan av tüfeği de bulunarak emare alındı.

Avcılık Federasyonu’ndan yapılan açıklama şu şekilde;

“16 Temmuz 2023 Pazar günü 1189 ihbar hattina gelen ihbar dogrultusunda. Dörtyol Polis Karakoluna yapilan sikayet dogrultusinda. Alanicinde sakin A.S(19)’nin evine Av Koruma Gorevlilerimizle birlikte Arama gerceklestirilmistir. Yapilan arama sonucunda A.S(19) nin evinde M.T(21) adina kayitla bir adet av tufegi bulunmustur. Ihbar dogrultusunda yapilan soruşturmada A.S nin 16 Temmuz 2023 de 03: 00 siralarinda Ava kapali donemde Alaniçi- Dörtyol koyleri arasinda yasadisi gece tavsan avlayarak bir adet ova tavsani vurduğu ifadesi dogrultusinda tesbitbedilmistir. A.S ile M.T tutuklanimis olup Av tufegine el konmustur. Konu ile ilgili sorusturma halen devam etmektedir. Gelen ihbar dogrultusunda konuyu hemen Dortyol karokoluna aktaran Av Koruma Gorevlilerimize ve yine olayi ivedi bir şekilde müdahele eden Dörtyol Polis Karakolunda görevli Polislerimize Teşekkür ederiz. KKTC Avcılık Federasyonu”

Bir yanıt yazın