Kıbrıs

Bağlıköy kavşağına yerleştirilen, Kıbrıs endemiği “muflon” heykeli yerinden sökülerek zarara uğratıldı

Lefke Turizm Derneği tarafından 2021 yılında Bağlıköy kavşağına yerleştirilen Kıbrıs endemiği muflon heykelinin yerinden sökülerek zarara uğratılması protesto etti.

Lefke bölgesi sivil toplum örgütü temsilcileri Bağlıköy girişinde toplanarak heykelin zarara uğratılmasına tepki gösterdi.Konuyla ilgili olarak basına açıklamada bulunan Lefke Turizm Derneği Başkanı Hasan Karlıtaş, dernek olarak

özel bir proje ile Lefke ve köylerine daha fazla ziyaretçi çekmek için Bağlıköy girişine muflon heykeli yerleştirdiklerini anlatarak, heykelin zarara uğratılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Konuyla ilgili olarak polise şikayette bulunduklarını kaydeden Karlıtaş, heykeli yeniden yerine yerleştireceklerini söyledi.

Lefke bölgesi sivil toplum örgütleri platformu başkanı Teoman Oktay da heykele yapılan saldırının ilk olmadığını ayrıca bölgedeki kamuya ait diğereşyalara da sürekli zarar verildiğini söyledi.

Lefke Belediye Başkanı Aziz Kaya da insanların yaşadığı yere aidiyet duygusu beslememesinin, kontrolsüz nüfus artışının birçok olumsuz sonuç doğurduğuna işaret etti.

Kaya, bunun sonucunda da muflon heykeli yanısıra aydınlatma direklerinin, çöp bidonlarının, elektrik lambalarının ve ektikleri ağaçların sürekli zarara uğratıldığını kaydetti.

BRT

Bir yanıt yazın