Kıbrıs

Bakan Çavuşoğlu: Bugün KKTC ekibine ulaşmayı umut ediyoruz

Adıyaman’da KKTC kafilesinin bulunduğu İsiad otel enkazı bölgesinde bulunan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Arama Kurtarma çalışmalarındaki son durumu ’ye aktardı.

Ekiplerin Adıyaman’da enkaz altında kalan çocuklara ulaşmak için olağanüstü bir uğraş verdiğini ifade eden Çavuşoğlu, KKTC kafilesine bugün ulaşılmasını umut ettiklerini kaydetti.

“İyi haberler vereceğimizi umut ediyorum” diyen Çavuşoğlu, olay yerinde olunca durumun zorluğunun daha iyi algılandığını belirtti.Bölgede şartların çok zor olduğunu, özellikle barınacak yer ve hijyen konularında sıkıntılar bulunduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden kendilerine ulaştırılan yardım malzemelerinin hayati önem taşıdığını anlattı.

Koordinasyon ve desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Güvenlik Kuyvvetleri ve Adıyaman Belediyesi’ne teşekkürlerini sunan Çavuşoğlu, “KKTC’den ihtiyacımız olan her türlü malzeme ve ekipman bizlere ulaştırılıyor. Bu koordinasyon çok iyi. Battaniye, eldiven ve gıda malzemeleri geliyor. Bunun yanısıra Adıyaman Belediyesi’nin sağladığı otobüs sayesinde de soğuktan çok etkilenenleri aracın ısıtıcılarını çalıştırararak koruyabiliyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın