ManşetTürkiye

Bakan Koca açıkladı; Marmara Denizi’nde korkutan deprem

İstanbul’a konum olarak yakın bir yerde deprem meydana geldi. Oluşan deprem İstanbul için korkutan senaryoları akıllara getirdi.

Marmara Denizi’nde 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 23.20’de meydana gelen depremin Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine 6.25 km yakınlıkta olduğu belirtildi.

Şarköy ilçesi açıklarında meydana gelen deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı açıklandı.

İSTANBUL’DA DEPREME İLİŞKİN UZMANLAR NE DEDİ?

Olası büyük Marmara depremi ile ilgili açıklama yapan Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Şerif Barış, “Toplanma alanlarını yetersizliği bir kenara, olası büyük depremden sonra, milyonlarca insan yollara dökülecek ve İzmir’deki gibi kaotik görüntüler oluşacak” dedi.

Kaos uyarısında bulunan İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetim Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da, “Böylesi bir nüfusa ne toprak, ne hava, ne su yetebilir. İstanbul çöküşe doğru gidiyor. Otomobil sayısına karşın yollar yetersiz kalıyor. Tersine göç olmadan yaşanan kaos ve sıkıntıların giderilmesi imkansız” ifadelerini kullandı.

“CAN KAYBI VEYA YARALANMA OLMAMIŞ, İL AMBULANS BAŞHEKİMLİĞİMİZE ÇAĞRI YAPILMAMIŞTIR”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulundu.

Bakan Koca, “23.20’de, Tekirdağ Şarköy açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki depremde, şu anki bilgilere göre can kaybı veya yaralanma olmamış, İl Ambulans Başhekimliğimize çağrı yapılmamıştır. Saha kontrol çalışmamız sürüyor. Tekirdağ halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.” dedi

Bir yanıt yazın