Kıbrıs

“Bakımevi Yönetimi Kursu” yapıldı

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği tarafından düzenlenen “Bakımevi Yönetimi Kursu” 29-30 Temmuz tarihlerinde yapıldı.

Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VII Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Yaşlı Hakları Hareketi Projesi kapsamında düzenlenen ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nda yer alan kursa 40 kişi katıldı.

Kursta yaşlı bakımı sektörü uzmanları, yaşlılar için sosyal politikalar ve insan kaynakları yönetimi, ileri yaş turizmi, finansal zorluklar ve huzurevlerinde bakım takip yöntemleri gibi konularda eğitim oturumları sundular.

Yaşlı Hakları ve Ruh Sağlığı Derneği Başkanı Prof. Dr. Hatice Jenkins konuyla ilgili açıklamasında “Yaşlı bakımı sektörüyle ilgili ilk araştırmaları sonucunda, bu tür eğitim faaliyetlerinin, bakım sektörünü iyileştirme çabalarında ve yatırımcıları teşvik etmek adına çok önemli olduğunu tespit ettiklerini kaydetti.

Jenkins, önlerindeki bir yıl boyunca yaşlı bakım sektörü paydaşlarına yönelik eğitim programları düzenlemeye devam edeceklerini de söyledi.

Proje Koordinatörü Dr. Ayşe Aydındoğmuş da eğitime gösterilen ilgi ve geri bildirimlerden çok memnun olduklarını belirtti ve etkinliğe destek veren herkese teşekkür etti.

Eğitimin ilk gününde İstanbul Atlas Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytolan Yıldırım, yaşlılar için sosyal politikalar ve bakımevinde insan kaynakları yönetimi oturumlarını gerçekleştirdi.

Uluslararası Yaşlı Bakımı Danışmanı Dr. Vildan Kandemir ise yaşlı bakımının ekonomik yönü ve ileri yaş turizmini ele aldı.

Kursun ikinci günü, Materia Group’un Stratejik ve Finansal Planlayıcısı ve ortağı olan Uzman Filios Savvides tarafından bakımevlerinde stratejik ve finansal zorluklar üzerine iki oturum düzenlendi.

Ayrıca Türkiye’den Alzhaimer, Demans, Parkinson Derneği Başkanı Sosyal Hizmet Uzmanı Hakan Berktaş bakımevi sektöründe Türkiye örneği ve Dr. Ayşe Aydındoğmuş, bakımevlerinde bakım takip formlarının önemi ve kullanımı gibi konularda sunumlar yaptılar.

Bir yanıt yazın