Manşet

Başbakan Üstel, Bakan Arıklı ile birlikte yol çalışmasını inceledi

Girne- Alsancak anayolu, 2’nci Etap Yapım İşi Projesi’nde sona geliniyor.

1 buçuk ayda tamamlanması öngörülen projede asfalt serimi yapılıyor.

Başbakan Ünal Üstel, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı ile birlikte bölgeyi ziyaret ederek, Girne-Alsancak Anayolu, 2’nci Etap Yapım İşi Projesi çalışmalarını yerinde inceledi ve ilgililerden bilgi aldı.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, projede, asfaltlama işleminin büyük ölçüde tamamlandığını belirterek, Başbakan Üstel’in desteği ve kaynak aktarması neticesinde, yıllar içinde işkenceye dönen Girne-Alsancak yolunun kısa sürede tamamlanmış olacağını söyledi.

İhaleyi alan firmanın asfaltlama çalışmalarının Alsancak’a kadar ulaştığını, amaçlarının halkın ulaşımını çok daha güvenli bir ortamda sağlamak olduğunu kaydeden Arıklı, Başbakan Üstel’e projeye kaynak aktarması, yakın ilgisi ve desteği nedeniyle teşekkür etti.

Başbakan Ünal Üstel de konuşmasında, hükümeti kurarken, ülkede yarım kalmış önemli projeler yanında, halkın yaşam kalitesini yükseltecek birçok yeni projeyi de hükümet programına aldıklarını hatırlattı ve bunları tek tek hayata geçireceklerini vurguladı.

Başbakan Üstel, Güzelyurt-Lefke yolunun tamamlanmasının ardından Girne Alsancak yolunu tamamlamak için çalışmaya başladıklarına işaret ederek, yolun ikinbci etapta çalışmaların 1 buçuk ayda tamamlanmasının hedeflendiğini kaydetti.

Bu etabın tamamlanmasının ardından, Alsancak –Lapta arasındaki 2’nci Etap çalışmalara devam edileceğini dile getiren Üstel, bu projenin tamamlanmasının ardından, aynı tarihlerde ihalesine çıkılan ancak askıda kalan Girne-Çatalköy Anayolu’nun yapımına geçileceğini söyledi.

Başbakan Üstel, Girne –Esentepe arasında da vatandaşların, trafik yoğunluğu ve ulaşım güvenliği konusunda yıllardır ciddi sıkıntılar yaşandığını anımsatarak, yaz başında da bu yolunun inşaasına başlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Bir yanıt yazın