Kıbrıs

Başbakan Üstel, Engelliler Günü nedeni ile mesaj yayımladı

Başbakan Ünal Üstel, Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Başbakan Üstel mesajında, “hükümet olarak engelli bireylerin toplum içindeki sosyal statüsünün korunması, temel insan haklarına, yaşam ve eğitim hakkına ulaşması için elimizden gelen tüm imkanları kullanmaya devam ediyoruz” dedi.

Üstel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün, engelli bireylerin sosyal, kültürel, ekonomik ve politik hayattaki görünürlüğünü sağlamak, karşılaştıkları zorluklara dair toplumsal bilinci artırmak ve bunların ortadan kaldırılmasına yönelik çözüm önerilerinin ortaya konması adına son derece önemli bir farkındalık günü olduğuna işaret etti.

Üstel, Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en önemli unsurlardan birinin, o ülkede yaşayan engelli bireylerin refahına yönelik sağlanan eğitim, iş, sağlık , barınma ve destek hizmetlerinin yaygınlığı ve kalitesi olduğunu vurguladı.

Hükümet olarak engelli bireylerin toplum içindeki sosyal statüsünün korunması, temel insan haklarına, yaşam ve eğitim hakkına ulaşması için ellerinden gelen tüm imkanları kullanmaya devam ettiklerini belirten Üstel, 5 bin 527 kişiye ödenen engelli yardımlarının günün koşullarına göre düzenlenmesi adına çalıştıklarını belirtti.

Engelli bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları genel sıkıntıları ortadan kaldırmak için yeni düzenlemeleri hayata geçirmeyi sürdürüklerini de kaydeden Üstel, engelli vatandaşlara hizmet götüren özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerinin çalışmalarına her türlü desteği vermeye devam ettiklerini de belirtti.

Engelsiz Yaşam Evi’ni kısa kısa bir süre içerisinde hizmete açacaklarını kaydeden Üstel, ülkede ilk kez kurulacak Engelsiz Rehabilitasyon ve Yaşam Evi ile 18 yaş ve üzeri engelli bireylerin kendi kendilerine yeterli hale gelmelerini, mesleki eğitime hazırlanmalarını hedeflediklerini ifade etti.

17 yıl sonra ilk kez kamuya yerleştirilen engelli vatandaşların 1 Aralık Cuma günü itibariyle görevlerine başladığını da kaydeden Üstel, Bilinmelidir ki her hal ve şartta, imkanlarımız oranında, engellilerimizin ve yardıma ihtiyaç duyan tüm insanlarımızın sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğiz dedi.

Bir yanıt yazın