Türkiye

Başbakan Üstel, TC Adalet Bakanı Tunç’u kabul etti… Üstel: İsias Otel davasının ilk duruşması 3 Ocak’ta olacak yakın takipcisi olacağız

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere ülkemize gelen Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başbakan Ünal Üstel tarafından da kabul edildi.Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde konuşan Başbakan Ünal Üstel, Bakan Tunç’un böylesi hassas bir dönemde ülkemizi ziyaret etmesinin çok memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

Başbakan “6 Şubat depreminde KKTC olarak spor müsabakalarına katılmak için Adıyaman’a İsias Otelde kalan kafilemiz şampiyon meleklerimiz enkaz altında kalarak yaşamlarını yitirdiler. Acımız büyük, sizin acılarınız bizim acımız ve acılarımızı paylaşarak Türkiye deki kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık. Isias otel soruşturmasının tamamlanması ve 3 Ocak ta duruşma tarihinin verilmesi neticesinde ssizinde “Bunun sorumluları adalet karşısında hesap verecekler” söyleminiz bizi çok mutlu etti. Türkiye Cumhuriyeti yargısına güvenimiz sonsuzdur” dedi.

Başbakan Üstel, 3 Ocak’taki ilk duruşmaya şampiyon meleklerin aileleri, ilgili bakanlar ve bazı milletvekilerinin de katılacağını söyleyerek, süratle bu işin çözülmesi ve adaletin tecelli etmesini istediklerini vurguladı.

Bundan sonra yaşanan bu büyük acının ne Türkiye ne de KKTC de yaşanmamasını da dileyen Başbakan Üstel, Şampiyon Meleklerin isimlerinin yaiatılması ve depremde evleri zarar gören vatandaşlara sıcak bir yuva sağlanabilmesi adına İskemderun’a prefabrik evlerin teslim edildiğini de kaydetti.Türkiye Adalet Bakan Yılmaz Tunç da, KKTC’de bulunmaktan çok memnun olduğunu kayederek, uçaktan iner inmez Şampiyon Meleklerin kabirlerin ziyaret ettiğini söyledi.

Bakan Tunç “ Şampiyon Meleklerimizin kabirlerini ziyaret errik. Ailelerin acısını birkez daha paylaştık. Acı çok büyük ve Türkiye’de dünya tarihinin en büyük kara depremini yaşadık. 11 vilayetimiz adeta çöktü ve şimdi yaralarımızı sarmaya uğraşıyoruz. Kabine toplantılarımızın ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilk gündesi budur.İsias Otel’de 35 KKTC’li canımız vardı. Şampiyon meleklerimiz vardı ve maalesef onları kaybettik. İlk günden itibaren teyakkuza geçtik ve binalardan örnekler alındı deliller topladı. 10 bin kişilik yargı görevlisini bölgeye sevk ettik. Toplanan delliler bilir kişilere üniversitelere gönderildi. Bilirkişi raporları alındı. Zaten öncesinde de sorumlular tutuklandı. 3 Ocak ta duruşma başlatacak. Şampiyon Melekler bizim de yavrularımız. Ailelerin acılarını tahmin etmek çok zor ama biz de çok üzgünüz ve kusuru olanlar mutlaka cezalarını çekecek” dedi.

Bakan Tunç, 3 Ocak’ta başlayacak duruşmayı ailelerin de takip etmesi için gerekli düzenlemelerin ayarlanacağını da kaydederek, yargı sürecinin de takipçisi olacaklarını belirtti.

Bakan Yılmaz Tunç, KKTC-Türkiye ilişkilerinin sıradan ilişkiler olmadığına da vurgu yaptı .

Bakan Tunç, “Biz kader ortağıyız ve buradaki Türk halkının milli davası bizim de milli davamızdır. Her platformda da bunu seslendirme gayreti içindeyiz” dedi.

Bir yanıt yazın