Kıbrıs

Başbakan Üstel ve heyeti 3. Antalya Diplomasi Formu’na katılıyor –

Başbakan Ünal Üstel ve beraberindeki Başbakanlık heyeti Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daveti üzerine yarın başlayacak 3. Antalya Diplomasi Formu’na katılmak üzere bugün Türkiye’ye gidiyor.

Başbakan Üstel ve heyetinin, formun, açılış ve kapanış törenlerine katılımın yanında, bir dizi uluslararası temas da gerçekleştirecek.

Başbakanlık heyetinde, Başbakan Ünal Üstel ve eşi Zerrin Üstel’in yanında, UBP Genel Sekreteri ve UBP Milletvekili Oğuzhan Hasipoğlu, Başbakanlık Özel Kalem Müdürü İlgenBağcıer ve Başbakanlık Siyasi Danışmanı Özdemir Tokel bulunuyor.

Antalya’ya gidecek olan başbakanlık heyetin arasında günübirlik bir ziyaret için adamızda bulunan Yeni Azerbaycan Partisi Başkan yardımcısı Tahir Budagovve Azerbaycan milletvekili Şamil Hassan da bulunuyor.

Bu yıl, 3’üncüsü gerçekleştirilecek ve 3 gün sürecek Antalya Diplomasi Forumu Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde yapılacak. Foruma, 100’ü aşkın ülkeden 20’yi aşkın devlet lideri ve yaklaşık 4 bin konuğun katılması bekleniyor.Bu yılki ana teması “Krizler Döneminde Diplomasiyi Öne Çıkarmak” olarak belirlenen forumda, küresel krizler, terörle mücadele, enerji güvenliği gibi daha pek çok kritik konu da masaya yatırılacak. Başbakan Ünal Üstel’in Pazar gün yurda dönmesi bekleniyor.

Bir yanıt yazın