Kıbrıs

Başbakan Üstel,Fuat Oktay başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu heyetini kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı FuatOktay KKTC temasları çerçevesinde Başbakan Ünal Üstel’i de ziyaret etti.

Başbakan Üstel, Fuat Oktay’ın önceki görevi sırasında KKTC’de büyük altyapı projelerine imza attığını vurguladı. Oktay ise, önceki dönemde yapılan projeleri, parlamentolar boyutunda ileri taşıyacaklarını belirtti.

Başbakan Ünal Üstel, Fuat Oktay Başkanlığındaki TBMM Dışişleri Komisyonu heyetini kabul etti.

Başbakan Üstel kabulde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevi sırasında da Fuat Oktay ile uzun süre birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

Üstel, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı olarak KKTC’de bulunan Oktay’ın önceki görevi sırasında büyük altyapı projelerine imza attığını dile getirdi, örnekler verdi.

KKTC’nin dünyada hak ettiği yeri alması için ortaya konulan çabaya işaret eden Başbakan, bu bağlamda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın BM Genel Kurulunda yaptığı çağrının önemini vurguladı.

Üstel, KKTC’nin tanınması ve ambargoların kaldırılması yönündeki bu çağrıyı büyük mutlulukla karşıladıklarını da belirtti.

Üstel konuşmasında KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’na üyeliğinin önemine de işaret etti.

Fuat Oktay da konuşmasında, önceki dönemde yapılan projeleri, parlamentolar boyutunda ileri taşıyacaklarını anlattı.

Kıbrıs’ta bir çözümün ancak KKTC’nin egemen eşitliği temelinde olabileceğini vurgulana Oktay, 1960’lardan bu yana süren müzakerelerden sonuç alınamadığını ve daha fazla bekleyecek tahammülleri kalmadığını belirtti.

Ambargo ve izolasyonlar nedeniyle Kıbrıslı Türklerin en temel haklarının kısıtlandığını ifade eden Oktay, KKTC’nin tanınması için çalıştıklarını söyledi.

Tarımda sulama projesi gibi projelerin ülkenin kalkınmasına büyük katkı yapacağını da anlatan Oktay, yapısal dönüşümün de ülkenin gelişmesine büyük destek vereceğini dile getirdi.

Bir yanıt yazın