Kıbrıs

Bay-Sen’den kınama

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAYSEN) yayımladığı açıklamada 22 Temmuz 2022 tarihinde bazı özel haber sitesi veveya siteleri veveya internet gazeteleri tarafından K ve çalışanlar aleyhine yayınlanan ve habercilik ilkeleri ile bağdaşmayan beyanları veveya yazıları  kınadı.

Sendika yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (BAYSEN) olarak 22 Temmuz 2022 tarihinde bazı özel haber sitesi veveya siteleri veveya internet gazeteleri tarafından K ve çalışanlar aleyhine yayınlanan ve habercilik ilkeleri ile bağdaşmayan beyanları veveya yazıları şiddetle kınıyor, bu beyanları yapanları K ve K çalışanlarından özür dilemeye ve K çalışanlarını tenzih etmeye davet ediyoruz.

Öncelikle belirtmek isteriz ki, K’da haberler Radyo ve Televizyon yayınları olarak iki şekilde yapılmakta ve yayınlanmaktadır. Bu yayınlar K’nın görevi olup, K çalışanları bu görev bilinci ile her zaman halkımızın doğru, güvenli ve hızlı haber almasını sağlamış ve sağlamaya devam etmektedir. Sözde haber sitesi veveya internet gazetesi tarafından yayınlanan “K Personeli izinli diye 08.00 ve 22.30 haber bültenleri yayından kaldırıldı”, “600 personeli olan K’da haberci bulamadılar” başlıklı yazılar gerçeklerle bağdaşmamaktadır. K tarafından yayınlanan TV ve Radyo Haberleri ortak yayın üzerinden canlı olarak yapılmış ve yapılmaya devam etmektedir. KKTC’nin resmi kanalı olan ’de canla başla işini yapmaya çalışan personel yıllardır uğramış oldukları haksızlıklar karşısında, kadrosuz olarak çalıştırılmalarına ve keza terfilerin açılmamasına rağmen her zaman özverili bir şekilde çalışmış ve K’nın var olan itibarını daha da güçlendirerek ileriye taşımış olmalarına rağmen söz konusu yayınlanan haber ile K çalışanları çaresiz ve savunmasız bırakılmaya çalışılmış olup bu haberi yapan ve yayınlayanları şiddetle kınıyoruz.”

 

Bir yanıt yazın