Türkiye

Bayraktar:Bizler kadim medeniyetimizin ahlak,adalet ve iyilik değerleri ile merhamet değerleri ile bezenip yüksek teknolojiyi geliştiren bir nesil yetiştirmek istiyoruz – Zımba Haber

Türkiye Teknoloji Takımı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, BRT, TRT ve Anadolu Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

Selçuk Bayraktar, dünyada en büyük gücün teknoloji geliştirebilme faaliyetlerinden geldiğini belirterek, “Bizler kadim medeniyetimizin ahlak, adalet ve iyilik değerleri ile merhamet değerleri ile bezenip yüksek teknolojiyi geliştiren bir nesil yetiştirmek istiyoruz” dedi.

Bayraktar “Elbette bu topraklar büyük bir bedel ödenerek buradaki mezalimden ve işgalden kurtuldu. Nice şehitler vererek bugün biz burada böyle bir merkezi açabilmiş oluyoruz. Bizler kadim medeniyetimizin ahlak, adalet ve iyilik değerleri ile merhamet değerleri ile bezenip yüksek teknolojiyi geliştiren bir nesil yetiştirmek istiyoruz.” dedi.

Teknofest’i öğrenilmiş çaresizliğe vurulmuş bir darbe olarak nitelendiren Bayraktar, Teknofest’i yakın zamanda KKTC’de de düzenlemeyi hedeflediklerini, bunun için detayların konuşulacağını söyledi.

Bayraktar, “Hem savunma sanayinde gerçekleşen millileşme vizyonu, hem de geliştirilen ürünlerin dünyaya damgasını vurmasıyla, bunun en büyük örneklerinden biri Sihalarımız, Bayraktar TB 2 bütün dünyaya nam saldı,savunma sanayindeki bu dönüşüm, bunun yanında Teknofest’te bir çığ gibi büyüyen o dip dalga, dev bir tsunami gibi artık Teknofest kendi rekorlarını açık ara kırar bir festival haline geldi. Bir festival ama aslında öğrenilmiş çaresizliğe vurulmuş darbe” dedi.

Bir yanıt yazın