Kıbrıs

Bayramda nasıl beslenmeli?

Ramazan Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyoruz. ..

Aileleri buluşturan kalabalık ve zengin bayram sofraları ile ikramlar bayram kutlamalarımızın olmazsa olmazlarından..

Ancak Ramazan süresince beslenme alışkanlıklarındaki değişimler bazı sorunlara yol açabiliyor…

Uzman Diyetisyen Davut Öksüzer, Ramazan’da değişen beslenme alışkanlığının, bayramın başlamasıyla sona ereceğini belirterek, Ramazan öncesinde eski yeme alışkanlığına yavaş yavaş dönmek gerektiğini söyledi.

Davut Öksüzer, oruçtan çıkan vatandaşlara, hafif yiyeceklerle bol su içerek ve spor yapmaya geri dönerek normal düzenlerine dönmelerini tavsiye etti.

Bayramda, diyabet hastaları, kalp damar rahatsızlıkları tansiyon ve kolesterol sorunu olan vatandaşların da beslenmelerine çok dikkat etmesi ve diyetlerine uyması gerektiğini dile getiren Öksüzer, ideal olanın bayram döneminde de Akdeniz tipi beslenme uygulamak olduğunu kaydetti.

Bayram ikramlarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Öksüzer, “Ramazan bayramında kilo problemi olanların bayramın vazgeçilmezleri arasında olan şeker ve şerbetli tatlıları günde sınırlı porsiyonlarla tüketmelerinde yarar olduğunu anımsattı.

Öksüzer, tatlı seçimlerinde ağır tatlılar yerine az şekerli sütlü tatlıların ve dondurmaların tercih edilebileceğin belirterek, insanların önemli bir kısmının Ramazan’da kaybettikleri kilonun bir bölümünü 3 günlük bayram süresince ve sonraki günlerde alabildiğine ve bu kiloları vermekte de zorlandıklarına dikkati çekti.

Bayram süresince herkesin bol bol su tüketmeye özen göstermesi gerektiğini de dile getiren Öksüzer, bu süreçte gazlı, kafeinli, şekerli içeceklerden olabildiğince uzak durulması ve alkol tüketiminin de sınırlandırıması gerektiğini ifade etti.

Davut Öksüzer, bayram döneminde, çocukların şeker çikolata tüketimine esneklik gösterilse de miktarlara dikkat edilmesi gerektiğini, çocukların alacakları şeker miktarını dengelemek için, bayram döneminde meyve tüketimlerinin biraz sınırlandırılabileceğini söyledi.

Bir yanıt yazın