Kıbrıs

Berova: Halkın alım gücünün artması için paydaşlarla işbirliğimiz sürüyor

Maliye Bakanı Özdemir Berova, Turgay Deniz başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası heyetini kabul ederek bir süre görüştü.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın KKTC’nin saygın ve uluslararası tanınırlığı olan kuruluşlarından biri olduğunu belirten Berova, ülke ekonomisinin ana lokomotif faktörünü oluşturan iş insanlarının ayrıca ticaret alanındaki temsilcileri olduğunun da altını çizdi.

Ülkede ekonomik alanda birtakım sorunlar olduğuna dikkat çeken Berova, bu sorunları çözebilme adına da hep beraber ortak bir akıl oluşturarak bu akıl çerçevesinde çalışılması gerektiğini, bu nedenle tüm sivil toplum kuruluşlarının görüş ve beklentilerini dikkate alarak, işbirliği ve diyalog içerisinde olduklarını kaydetti.

İş insanlarını da yakından ilgilendiren gümrük işlemleriyle ilgili de konuşan Berova, hedeflerinin hızlı ve güvenli bir şekilde malların ülkeye gelişini sağlamak olduğunun altını çizdi.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Turgay Deniz de Maliye Bakanı Berova’nın gümrüklerde incelemelerde bulunmasının iş çevreleri tarafından yakından ve takdirle karşılandığını belirtti.

Deniz, ivedi olarak gördüklerini konulardaki görüş, öneri ve beklentilerini de dile getirerek, özellikle kayıt dışı ekonomi ile mücadele vurgusu yaptı.

Bir yanıt yazın