KıbrısManşet

BES’ten LTB’de “şok eylem” uyarısı

Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi’ndeki (LTB) sorunlarla ilgili beklentilerinin ve taleplerinin net olduğunu belirterek, LTB Başkanı ve yönetimi tarafından karşılanmaması durumunda bu haftadan itibaren “şok eylemleri” gerçekleştireceklerini bildirdi.

BES Yönetim Kurulu, yazılı bir açıklamada, LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada BES Başkanı Mustafa Yalınkaya’yı “açıkça hedef gösterdiğini” ifade ederek, LTB Başkanı’nın bu açıklamasının ardından BES Yönetim Kurulu olarak açıklama yapmanın zarurİ olduğunu vurguladı.

Yönetim Kurulu, sendika başkanının yönetim kurulu kararları doğrultusunda açıklamalar yaptığını belirtti ve geçmişte yaşanan sorunların düzeltilmesi için çaba sarf ettiklerini, ancak taleplerine cevap verilmediği sürece sessiz kalmalarının mümkün olmadığını dile getirdi.

BES Yönetim Kurulu, taleplerinin net olduğunu ve kararlılıkla karşılanmasını beklediklerini belirterek, somut ve radikal adımlar atılmadığı takdirde bu haftadan itibaren şok eylemlerini gerçekleştireceklerini ifade etti. Ayrıca, diyalog masasının tükenmesi durumunda sokakların kendilerini çağırdığını ve bu çağrıya kayıtsız kalmayacaklarını belirtti.

Yönetim Kurulu ayrıca, LTB Başkanı Harmancı ile paylaşılan talepler arasında yer alan Kadın Sığınma Evi’ne yönelik projenin ve bu projede çalışanlarla ilgili sorunun kısmen cevaplandığını belirtti. Kadın Sığınma Evi’ne verilen desteklerinin açık olduğunu ve merkezin tartışılmasının dahi rahatsızlık verici olduğunu belirtti.

BES Yönetim Kurulu, Sendika Başkanı Yalınkaya’nın Kadın Sığınma Evi’nde çalışan sözleşmeli kişilerin kadrolanması gerektiğini ifade ettiğini ve LTB Başkanı Harmancı’nın bu konuda farklı yönlere çektiğini belirtti. Bu konuda düzeltmenin yapılmasını umduklarını vurguladılar.

Bir yanıt yazın