Sağlık

Bilim insanları uyardı “Omicronun alt varyantı “BA.2”’ daha tehlikeli olabilir”

Koronavirüs pandemisine yönelik bilim insanlarının araştırmaları sürerken, omicronun alt varyantı “BA.2”’nin daha tehlikeli olabileceği görüşü paylaşıldı..

BA.2’nin Omicron’a göre daha hızlı çoğaldığı ve daha bulaşıcı olduğu belirtilirken, biliminsanları yeni varyantın Omicron’dan bağımsız bir şekilde sınırlandırılması gerektiğini vurguladı.

Koronavirüs salgınına dair yapılan yeni bir araştırma, Omicron’un alt varyantı “BA.2”’nin daha tehlikeli olabileceğini gösterdi.

NTV’nin haberine göre Japonya’da bulunan Tokyo Üniversitesi’nden bilim insanları, Omicron’un BA.2 adlı alt varyantının Omicron’a göre daha hızlı çoğaldığı ve daha bulaşıcı olduğun  tespit edildiğini duyurdu.

Araştırmacılar  yeni varyantın Omicron’dan bağımsız bir şekilde sınırlandırılması gerektiğine ve bazı ülkelerde BA.2’nin baskın Covid-19 varyantı haline geldiğine dikkat çekti.

Bununla birlikte, East Anglia Üniversitesi’nde tıp profesörü olan Paul Hunter, araştırmanın BA.2’nin burun hücrelerinde BA.1’den daha hızlı çoğaldığını gösterdiğini ve bunun da enfekte kişiler daha fazla virüs partikülü saçabileceği için artan bulaşmayı açıklayabileceğini söyledi.

Öte yandan, BA.2 birçok ülkede  Omicron’un yerini aldı ve baskın hale geldi. Hindistan, Güney Afrika ve Danimarka gibi birbirinden uzak ülkeler, bunlar arasında yer alıyor.

Çalışmayı yürüten Tokyo Üniversitesi’nden Kei Sato, yaptığı açıklamada, çalışmalarından elde edilen bulguların BA.2’nin bir alt varyant olarak kabul edilmemesi gerektiğini kanıtladığını da söyledi.

Bir yanıt yazın