Kıbrıs

‘Bilimsel çalışmalarla çağdaş bir devlet yaratmak için yola çıktık’ –

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Zeki Çeler, başkan olmasının ardından BRT’ye konuştu.

Partinin son 2 yılda çok ciddi süreçlerden geçtiğini ve ayakta kalabilmek için mücadeleler verdiğini belirten Çeler, kurultaydaki tüzük değişikliği ile TDP-TKP birleşmesinin de resmileştiğini kaydetti.

Çeler, “Bölünmüş bir parti değil, birleşmiş bir parti aldım ve sorumluğum da daha büyük. Çünkü memleketteki yozlaşma, çürümüşlük ve bunlara karşı toplumun beklentisi o kadar büyük ki; TDP’ye bunlarla mücadelede büyük görevler düşüyor” dedi.

Ciddi ve geniş bir ekiple çalışacağını ifade eden Çeler, ekonomi, sağlık, eğitim, çevre, sosyal devlet gibi ülkenin gereksinimi olan her alanda uzmanlarla ilerleyeceklerini söyledi.

Zeki Çeler, toplumun en büyük sıkıntıları olarak nitelendirdiği ekonomi ve güvenlik konularında ciddi bir çalışma yürüttüklerine dikkat çekerek, usulsüzlük ve yolsuzlukların önüne geçmek için halktan görev talep ettiklerini kaydetti.

Çeler, “bilimsel çalışmalarla çağdaş bir devlet yaratmak için yola çıktık. Kıbrıs konusundaki düşüncemiz aynıdır. BM parametreleri çerçevesinde çözüm için mücadelemiz devam ederken; kendi kurumlarımızın da ayakta durabilmesi için tüm adımların atılması yönünde düğmeye bastık” dedi.

Bir yanıt yazın