Manşet

Binali Yıldırım: Kıbrıs Türkleri, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçasıdır

Türk Devletleri Teşkilatı 12. Aksakallar Konseyi Toplantısı’nın ardından açıklama yapan Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, Kıbrıs konusuna önemli mesajlar verdi.

Başkanı Yıldırım, Kıbrıs Türkleri’nin, Türk dünyasının ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, Kıbrıs’ta yıllardan beri yaşanan bir izolasyonun söz konusu olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Kuzey Kıbrıs Türk halkının meşru hakları, maalesef tanınmamak suretiyle gasbedilmektedir. Yıllardan beri KKTC, bu haksızlığı ortadan kaldırmak için Türkiye ile omuz omuza bir mücadele içindedir” dedi.

Kıbrıs’ta çözüm konusunda bütün yolların denendiğini ancak bir sonuç alınamadığını ifade eden Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım, tek geriye kalanın, eşit egemenlik temelinde iki ayrı devletin tesis edilmesi olduğunu söyledi.

Yıldırım, “Kuzey Kıbrıs’ın da Türkiye’nin bütün bu tecrübelerden sonra geldiği nokta budur. Bunun dışında ortaya konacak hiçbir teklif Kuzey Kıbrıs’ta barışı, huzuru sağlamayacaktır. Bu amaca yönelik olarak özellikle Türk Devletleri Teşkilatı’nın faaliyetlerinde Kuzey Kıbrıs’ın yer alması için gayret gösteriyoruz. Bu minvalde Türk Devletleri Teşkilatı ile KKTC arasındaki iletişim canlı bir şekilde devam ediyor. Özellikle Kıbrıs ve Türk devletleri arasında gençlik, spor, diaspora, medya gibi alanlarda gerçekleştirilen faaliyetlere KKTC’den heyetler davet ediliyor” dedi.

Bir yanıt yazın