Kıbrıs

Bir ülkede kadınlar üretimde yoksa, o ülke gelişemez ve büyüyemez –

Başbakan Ünal Üstel’in eşi Zerrin Üstel Karpaz bölgesinde düzenlenen bir etkinlikte, Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Dr. Fatma Çimen Tuğlu’nun eşliğinde üretici kadınlar ile biraraya geldi.

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Zerrin Üstel, kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile özgürlük mücadelemizin toplum lideri Dr. Fazıl Küçük’ü ölüm yıl dönümleri nedeniyle saygı ve rahmetle andı.
Mehmetçik – Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Fatma Çimen Tuğlu’ya bölgede yaşayan kadınlarla bir araya gelme talebini ilettiğini belirten Zerrin Üstel, “Bölgede yaşayan kadınlarla bir araya gelmemiz adına bu özel buluşmayı organize eden Mehmetçik – Büyükkonuk Belediye Başkanı Fatma Çimen Tuğlu’ya, etkinliğe katılım gösteren tüm kadınlarımıza teşekkür ediyorum. Çeşitli organizasyonlarda kadınlarımızla bir araya gelmek, bana her zaman ayrı bir mutluluk veriyor. Kadınlarımız bu ülkenin en büyük emekçileridirler. Bir ülkede kadınlar, sosyal hayatta, ekonomide ve üretimde yoksa, o ülke asla arzu ettiği kadar gelişemez, büyüyemez ve üretemez. O nedenle her ülke kadınlarının her alanda olabilmesi adına, tüm engelleri ortadan kaldırlamalıdır” ifadelerini kulandı.

Mehmetçik Büyükkonuk Belediye Başkanı Dr. Fatma Çimen Tuğlu dakonuşmasına Kıbrıs Türk halkının özgürlük ve varoluş mücadelesi lideri Dr. Fazıl Küçük’ü anarak başladı ve “Bizler bin bir zorluk ve mücadeleyle kurulan devletimize sahip çıkıp, halkımızın özgürlük ve egemenliğini korumak, KKTC‘yi sonsuza dek yaşatmak için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Konuşmasına, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dünya üzerinde gördüğünüz her şey kadının eseridir” sözüyle devam eden Fatma Çimen Tuğlu, “Kadın hayatın her alanında sevgisi ve fedakarlığı ve şefkatiyle toplumun ve ailenin yapı taşıdır Mehmetçik Büyükkonuk bölgesinin siz değerli kadınları; sizlerin güçlenmesi ekonomik ve sosyal olarak kalkınması, gelişmekte olan bölgemiz için çok önemlidir. Bölgemizi kalkındırmak, ileriye götürmek için sizlerle birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.

Kadınların her dönem çalışkan, fedakar ve üretken olduğunu vurgulayan Tuğlu, “Kadın ekonomik olarak, sosyal ve kültürel olarak ne kadar güçlü olursa, toplumun kalkınması ve gelişimi hızlı ve sağlam temellerde olur. Tarım, hayvancılık ve turizmle ön planda olan bölgemiz sizlerin yetenekli elleri ile üretilen ürünler sayesinde bir cazibe merkezine dönüşecek” dedi.

Bölgedeki en büyük eksikliklerden birinin üreten kadınların ürettiği ürünleri pazarlama konusunda yaşadığı sıkıntılar olduğunu kaydeden Tuğlu, “Başbakanımız Ünal Üstel’in ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’nin teşvik ve destekleriyle hayata geçireceğimiz projelerle, bölge kadınlarımızın üretmiş olduğu el sanatları ve gıda ürünlerine pazar oluşturup, satış yapma imkanı sunacağız. Kadın kooperatifleri ile de birlikte çalışıp gerek yurt içi, gerekse yurt dışı ürünlerin pazarlanması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Yurt dışı ziyaretlerimde özellikle kadın üretiminin ön planda olduğu Gaziantep ziyaretimizde gördüğünüz incelediğimiz üretim tesislerini bölgemize kazandırmak için çalışmalarımız ve bağlantılarımız devam ediyor. Her şey kadınlarımız için, kadınlarımızın güçlenmesi için” ifadelerini de kullandı.

Bir yanıt yazın