Kıbrıs

Birkan Uzun’un anısına başarılı ve ihtiyaçlı öğrencilere çeşitli burslar verilecek

Birkan Uzun anısına üniversite öğrencilerine eğitim bursu verilecek. Bursla ilgili Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi.

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, ülkedeki vatansever insanlar sayesinde Birkan Uzun’un adının yaşatılacağını kaydetti.

Ülkedeki başarılı ve ihtiyaçlı çocukların tespit edilerek eğitimlerinin finanse edileceğini belirten Çavuşoğlu, özellikle Vakıflar İdaresi’nin bu organizzasyonda payının büyük olduğuna işaret etti.

Bakan Çavuşoğlu, gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde Birkan Uzun’un genç nesiller arasında yarattığı enerjinin birçok öğrenciyi de motive ettiğini söyledi.

Birkan’ın babası Cengiz Uzun da geçtiğimiz günlerde bir gencimizin Birkan’ın fotoğrafını Everest‘e taşıdığını belirterek, bunun da Birkanın gençler üzerindeki etkisini gösterdiğini ifade etti.

Lefkoşa Başkent Lions Kulübü başkanı Berna Yılmazoğlu Özdoğa ise ülke eğitimine yatırım yapmaktan onur duyduklarını belirterk, Kulübe ait burs programının ismini Birkan Uzun Burs Programı olarak değiştirdiklerini söyledi.

Özdoğa, Lefkoşa Başkent Lions Kulübü olarak her yıl başarılı bir TMK öğrencisine Birkan Uzun bursu vereceklerini ayrıca düzenleyecekleri yaz kampına Birkan Uzun ismini vereceklerini kaydetti.

TMK Vakfı Başkanı Hüseyin Yaratan da başarılı öğrencilere Birkan Uzun bursu vererek, eski okul birincisi Birkan’ın adını yaşatmak istediklerinin altını çizdi.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi Genel Müdürü İbrahim Benter ise 451 yıl once Vakıfların kurulmasıyla birlikte Kıbrıs’ta iyilik medeniyetinin de kurulmuş olduğunu anımsatarak kendilerinin de din, dil, ırk ayırımı yapmadan bu medeniyeti devam ettirdiklerini söyledi.

Atalarımızın kurduğu vakıfların bugün hala yaşatıldığını ifade eden Benter, amaçlarının Birkan Uzun isminin de verilen eğitim burslarıyla yaşatılması olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın